SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sağlıklı Köyler Projesi' Başlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Sağlıklı Köyler Projesi" başlattıklarını belirterek, buradaki hedefin, hastalık olmadan hastalığı ortadan kaldırmak olduğunu, sıtmayla mücadele yerine bataklıkların kurutulması gerektiğini bildirdi.

Sağlık Müdürlüğü olarak bütün köy ve mezralarda, yani 20 evden fazla bulunan mezralar dahil başlattıkları "Sağlıklı Köyler Projesi" hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Bayram Zengin, "Koruyucu sağlık hizmetlerini insanlarımıza götürmek istiyoruz. Bu nedenle müdürlüğümüzce, Sağlıklı Köyler Projesi geliştirilmiştir. Proje dahilinde tespit edilecek olumsuzluklarla ilgili, hizmet alanına giren kurum ve kuruluşların gereği için bilgilendirilmesi öngörülmektedir. Bakanlığımız konu ile ilgili olarak bu risk grubunun sağlık düzeyinin yükseltilmesi ve bu hizmetlerden sürekli yararlanmalarını sağlamak için gereken tedbirlerin alınması istemektedir. Bu nedenle göç alan ve veren kırsal yerleşim yerlerinin tespiti yapılacak çalışmalar açısından önem taşımaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile kentsel ve kırsal yerleşim yerlerinde oluşan ve oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırarak, il genelindeki tüm vatandaşlarımıza eşit sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

Zengin, Sağlıklı Köyler Projesi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Yine yeraltı ve yerüstü su yollarının üzerine kurulan çöplük ve gübrelikler, tarımda kullanılan kimyasal maddeler, tekniğine uygun olmadan yapılıp kullanılan kanalizasyon ve fosseptikler, tezek yakma, evlerin sıvası gibi nedenlerin çeşitli halk sağlığı sorunlarına yol açtığı bilinmektedir. İlimizin tüm köylerinde koruyucu sağlık hizmetlerinin ana unsurları olan çevre, fert ve toplum sağlığı hizmetlerin günümüzdeki durumunun ortaya konması, konu ile ilgili ilimizde mevcut sağlık politikalarının güncelleştirilmesi amacıyla başlatılan Sağlıklı Köyler Projesi ile sağlıklı veriler alacağımızı ümit ediyorum."

Zengin, Sağlıklı Köyler Projesi çalışmalarının önümüzdeki yılın ortalarında tamamlanacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız