SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Nesiller Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:58
Sağlıklı Nesiller Projesi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Darende İlçesi Kaymakamlığınca “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller ”projesi uygulamaya konuldu. 

Darende Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nin müşterek olarak yürütecekleri “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” adlı projenin protokolü Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde imzalandı. 4 kurum tarafından yürütülecek olan proje için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, diş macunu ve fırçası temin edecek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda konu ile ilgili öğrencileri eğitim verecek, Toplum Sağlığı Merkezi ve Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ise, gerek poliklinik gerekse koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında halkı ağız ve diş bakımı yönünden bilgilendirecek.

Projenin uygulama protokolünde, Milli Eğitim Müdürü Ali Kızmaz, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Erhan Berk ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Alaattin Ateş hazır bulundu.

Protokolünün imza töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş şunları söyledi:

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ağız bakımı ve diş sağlığı, onların sağlıklı birer birey olarak yetişmesinde önemli etken olarak karşımızda durmaktadır. İlçemiz genç nüfusunun ne yazık ki büyük bir kısmı ağız ve diş sağlığına yeteri kadar önem vermemektedir. Kişisel çabaların ve söylemlerin bu alışkanlığın yeterince yerine getirilmesi noktasında yardımcı olmadığı anlaşılmıştır. Bu projemizle ağız ve diş bakımının gerek teorik gerekse malzeme destekli uygulamayı amaçladık. İşte bu nedenle; ağız bakımı ve diş sağlığının önemi okullarımız ve bu konuda hizmet veren kurumların gerek eğitim vermesi ve gerekse materyal dağıtarak desteklemesi ile mümkün olacağı kanaatiyle Kaymakamlığımız öncülüğünde bu çalışma başlatılmış bulunmaktadır.“

Daha sonra Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Diş Polikliniği de çocuklara diş fırçası ve macunu dağıtımı yapılarak çocuklar, diş Tabibi Mustafa Başaran tarafından muayene edildi.

Törene daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız