SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Suya Kavuştular

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesi Yukarı Sülmenli köyü, şebekeli içme suyuna kavuştu.

Arguvan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca 2009 yılında Köyleri Destekleme Projesi (KÖYDES) programı kapsamında ihale edilen Arguvan Yukarı Sülmenli köyü şebeke suyu projesi yapımı tamamlandı.

Yukarı Sülmenli köyünün yetersiz olan içme suyu kapasitesini artırmak için köy içinde yeni bir sondaj yeri belirlenip sondaj çalışması başlatılarak, açılan bu sondajdan saniyede 6 litre su çıkarıldı. Bu suyun evlere kesintisiz olarak verilebilmesi için eski hatta ek olarak 100 metre terfi hattı yapıldı. Yapılan bu hatla çıkan su daha önce yapımı tamamlana depoya ulaştırıldı. Ayrıca bu içme suyunun deposunda güneş panelli tam otomatik klorlama cihazı kullanılmaktadır.

Projenin tamamlanması ile Yukarı Sülmenli köyü 40 hanede yaşayan 160 kişi sağlıklı su kullanacakları belirtildi.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan proje ve kontrol sonucu bitirilen sondaj çalışması neticesinde içme suyunun evlere dağıtımı için yapım maliyetinin 17 bin 850 TL olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız