SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Tahmin İçin Uzay Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, Özel İdare İl Sekreterliği tarafından karşılanacak Tarım İl Müdürlüğü'nün 2007 yılı yatırım bütçesi 1 milyon 395 bin YTL olarak kabul edildi.

Malatya İl Genel Meclisi, Bekir Çelik başkanlığında Özel İdare İl Sekreterliği Salonu'nda, toplandı. Önümüzdeki yıl yapılacak yatırım çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin gittikçe azaltılıp, önümüzdeki yıl üreticiye ürettiği ürün kadar verileceğini belirtti.

Kesme çiçekçiliğin bu yıl 3 ilçede yapıldığını başarı elde edildiğini, ancak 1 TIR'ı dolduracak şekilde ihracat yapılması için en az 20 dönüm alanda yetiştiricilik yapılması gerektiğini söyleyen Güldal, bu nedenle başka ilçelerde de kesme çiçekçilik yapılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bazı illerde yapılan uzaydan algılama sistemiyle ürün tespiti için önümüzdeki yılın bütçesine 100 bin YTL eklendiğini aktaran Ahmet Güldal, "Bu sistem sayesinde sağlıklı tahmini rekolte yapılacak. Biliyorsunuz, kayısı tahmini rekolte döneminde, tahmini rekolte açıklamaları farklı farklı yapılıyor. Uzaydan algılama sistemiyle ürün tespiti yapılınca, tahmini rekolteler daha sağlıklı olacak. Ayrıca, bu sistem sayesinde kadastro ve imar çalışmaları da gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız