SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlıklı Yaşam İçin Her Gün Bin Adım"

0
Güncellendi - 2016-10-09 01:55:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kongre Kültür Merkezi önünde ‘Sağlıklı Yaşam İçin Her Gün Bin Adım’ temalı yürüyüş gerçekleştirildi.

Düzenlenen yürüyüşe Malatya Halk Sağlığı Müdürü ve İl Sağlık Müdür V. Dr. Kemal Şener, Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Av. M. Umut Yalçın, bazı doktorlar, sağlık çalışanları, öğrenciler ile bazı vatandaşlar katıldı. Kongre Kültür Merkezi önünde başlayan yürüyüş, polis evi karşısında sona erdi.

Programın açılışında konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmak olduğunu söyledi. Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan biri de fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadele olduğunu kaydetti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin sağlıklı topluma sahip olması gerekliğini, bu nedenle de Halk sağlığının önemli olduğunu ifade ederek, “Her gün 10 bin adım atmamız gerekiyormuş arkadaşımızın elindeki pankart onu söylüyor. Sağlıklı besleneceğiz ihtiyacımız olan gıdaları alacağız. İhtiyacımız kadar olan enerjiyi alacağız ve sağlıklı olabilmek için de hareket edeceğiz bisiklete bineceğiz yürüyeceğiz. Yapabileceğimiz bir takım fiziksel aktiviteleri yapacağız. Bununla beraber size bir Kızılaycı olarak da bazı bilgiler vermek istiyorum. Bugün dünyada her gün 980 milyon insan başını yastığa aç olarak koyuyor. Yani ihtiyaç duyduğu günlük enerjisinin altında bir gıdayla beslendiği için yaklaşık 1 milyar insan aç. Her yıl yaklaşık 3 buçuk milyon bebeği açlıktan dolayı kaybediyoruz. Ama bir taraftan da dünyanın kuzeyindeki gelişmiş olanlar bizlerde buna dahiliz ihtiyacımızdan fazla tükettiğimiz için göbek bağlıyoruz. Onun için elimizdekini paylaşacağız ihtiyacımız kadar olanı tüketeceğiz ve sağlıklı bir beslenme ve hayat süreceğiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Her gün bin adım’ temalı yürüyüş gerçekleştirildi.

iha

yürüme

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız