SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2018-08-30 04:54:37
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde toplanan İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve bazı kurum temsilcileri, İnönü Caddesi'ni takiben Malatya Öğretmenevine kadar yürüdü.

Malatya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Kemal Şener, yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, fiziksel aktiviteyi arttırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın 2010'da başlatıldığını söyledi.

Etkinlikle, obezitenin önlenmesi ve toplum sağlığının korunmasının amaçlandığını aktaran Şener, şöyle devam etti:

"Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden biri olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan 4 majör risk faktörü arasında yer almaktadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'i, şeker hastalığının yüzde 27'si, iskemik kalp hastalıklarının yüzde 30'unun ana nedeni olduğu bilimsel olarak tahmin edilmektedir. Obezitenin artmasına neden olan önemli nedenlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması. Bakanlığımızca gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010 sonuçlarına göre ülkemizde 12 yaş ve üzeri bireylerin yüzde 72'si düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. 6-11 yaş grubu çocuklarımızın yüzde 58,4'ü düzenli olarak günde 30 dakika veya daha fazla süre ile egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda televizyon, bilgisayar, internet gibi gerekçelerle hareketsiz geçirilen ortalama süre 6 saattir."

Şener, il müdürlüğü olarak fiziksel aktivitelere dikkat çekmek amacıyla yıl boyunca farklı temalarda etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız