SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıklı Zayıflatan 3 Diyet

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:01:09
Sağlıklı Zayıflatan 3 Diyet
A- A+ PAYLAŞ

İşte doktorların ve diyetisyenlerin kontrolünden geçmeyi başarmış sağlıklı 3 diyet.

Düşük Kalori Diyeti

Bu diyette günlük kalori sınırı 1500 kcal'dir. Şeker, tatlı ve her türlü karbonhidrattan uzak durmayı gerektiren bu diyette günlük 100-150 gramdan fazla ekmek tüketemezsiniz. 80 gramdan fazla yağ ve 60 gramdan fazla protein de bu diyeti yapanlara yasak. Yüksek kalori içerdiğinden alkollü içeceklerden de uzak durmanız gerekiyor. Günde 5-6 öğün az az beslenmek öneriliyor. Menünüz vitamini bol kalorisi düşük gıdalardan oluşmalı.

Az ve Sık Yeme Diyeti

Bu diyet özellikle mide rahatsızlığı yaşayan kişilere önerilmektedir. Aç olduğunuz zaman yemek yiyebilirsiniz ancak tok hissettiğinizde masadan kalkmanız gerekmektedir. Günde 3 kez midenizi tamamen dolduracağınıza 5-6 kez az porsiyonlar şeklinde yiyebilirsiniz. Günde en az 2 litre su içmeniz gereken bu diyette unlu ve şekerli besinleri sınırlamanız gerekiyor.

Az Yağlı Diyet

Bu diyette günde 40 gramdan fazla yağ tüketmek yasak! Az yağlı diyette derisiz tavuk eti, yağsız balıklar, meyveler, sebzeler ve az yağlı süt ürünleri tüketilmelidir. Vücut için zararlı olan yağı sınırlandırmak kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacaktır. Ancak bu diyette dikkat edilmesi gereken yağ alımını tamamen azaltmamaktır. Günlük 15-20 gram altına düşüldüğünde yağda çözünen A,D,E ve K vitaminleri vücut tarafından emilemez ve vitamin eksikliği sorunu yaşanır. Günlük 40 gram kuralına uymanız yeterlidir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız