SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sağlıkta Devrim Gibi Karar

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı, acil servislerin yapısını değiştirdi.

Acil servislerin seviyelendirilmesi çalışmasında sona yaklaşan Sağlık Bakanlığı, sistemin kilit noktasına 112 Komuta Kontrol Merkezleri'ni yerleştirdi. Bakanlık Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, acil hastaların hastane hastane dolaşarak mağdur olmaması için mutlaka 112'yi araması gerektiğini bildirdi.

3 SEVİYEYE AYRILDILAR

Orhan Koç, yeni sistemde acillerin üç seviyeye ayrılacağını belirterek birinci seviye acillerde, pratisyen hekimler tarafından 24 saat hizmet verileceğini kaydetti. Koç, uzman hekim desteğinin ise gerektiğinde evden gelerek hastaya müdahale şeklinde sağlanacağını aktardı. İkinci seviye acillerde, pratisyen hekim dışında cerrahi ve dahili branşlarda 24 saat uzman hekimlerin bulunacağını ifade eden Koç şunları söyledi: "Üçüncü seviyelerde Genel Cerrahi, Dahiliye, Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, Ortopedi, Beyin cerrahisi, Kardiyoloji, Nöroloji, Anestezi ve Reanimasyon branşlarından 24 saat uzman düzeyinde acil servis hizmeti verilecek."

500 KRİTERE GÖRE DEĞERLENDİRME

Seviyelendirmelerin kurulan komisyonlar aracılığı ile belirlenmiş 500 standarda göre yapıldığını vurgulayan Koç, yeni sistemde 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin büyük öneme sahip olduğunu anlattı. Koç, bütün hastanelerin 112'ye entegre olduğuna dikkat çekti.

ÖNCE 112'Yi ARAYIN ÖNCE 112'Yi ARAYIN

Orhan Koç, acil durumlarda öncelikle 112'nin aranması gerektiğinin altını çizdi. Kendilerinin yapılan aramaya göre diğer tüm birimlere bilgi ulaştırdığını kaydeden Koç, yeni sistemdeki işleyişi de şu sözlerle aktardı: "Acil durumlarla olay yerine ulaşan ekipler, hastanın durumunu, alması gereken tedaviyi komuta kontrol merkezine bildiriyor. Merkez, hastanın hangi hastaneden hizmet alacağını belirleyerek gideceği hastaneye yönlendiriyor ve hastaneyi arayarak bilgilendiriyor. İhtiyaç duyulan ekip ve ekipmanlar hazırlanarak hastane hastayı bekliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız