SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlıkta Şiddetin Geldiği Noktayı Özetliyor"

0
Güncellendi - 2019-05-16 02:21:01
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde öğretim üyesinin odasının kundaklanması sağlıkta şiddetin geldiği noktayı özetlemektedir” dedi. Ağbaba, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Ağbaba, “Sağlıkta şiddet bu kez Malatya İnönü Üniversitesi’nde çirkin yüzünü gösterdi. Doktor odası kundaklamaya kadar  ilerleyen şiddete derhal son verilmelidir. Prof. Dr. Selami Çağatay Ünal’a, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi yöneticilerine, hastanede görev yapan sağlık emekçilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, şiddeti önlemesi gereken yetkilileri de bir kez daha görevlerini yapmaya davet ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da yaşanan olayın ardından TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi. Ağbaba, basına yansıyan verilere göre sağlık çalışanlarına yönelik son altı yılda 70 bini aşkın şiddet vakası yaşandığını, hayat kurtarmayı, hayatlarının amacı olarak gören sağlık emekçilerine yönelen şiddetin, sağlık emekçilerinin asli sorunlarından biri olmaya devam ettiğini kaydetti.

Ağbaba, "Sağlık Bakanlığının geçmişte açıkladığı verilere göre; 2015’te 10’u hekim, 71’i hemşire, 99’u diğer personelden oluşan 180 sağlık çalışanı. 2016’da 11’i hekim, 56’sı hemşire, 62’si diğer personel olmak üzere 129 sağlık çalışanı, 2017’de ise 3’ü hekim, 53’ü hemşire, 66’sı diğer personelden oluşan 122 sağlık çalışanı intihar ederek yaşamına son verdi. Sağlık alanında çalışanlara yönelik uygulanan aşırı iş yükü, uzun nöbet saatleri, performans sistemi adı altında dayatılan yoğun çalışma baskısı, güvencesiz çalışma koşulları ve aşırı stresin intiharların birinci nedenleri arasında yer alıyor." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık emekçilerinin, maruz kaldıkları şiddet vakalarının engellenmesi, ayrımsız biçimde 3600 ek gösterge tanınması ve çalışma yaşamında maruz kaldıkları mobbing, yoğun çalışma baskısı, uzun nöbet saatleri, güvencesiz çalışma koşullarından kaynaklanan sorunların araştırılarak ortaya çıkarılması, bu sorunların giderilmesi için gereken tedbirlerin alınması hususlarında  meclis araştırması açılmasını istedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Şahin (4 yıl önce)
    Vagon fabrikasını ve esenlik i unuttu gitti canı sağolasıca
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (4 yıl önce)
    chp zamanında oruçluya saygı vardı akp iktidarındayız oruçluya saygı yok esnaflar zalim gibi dürüm et fark etmiyor tezgahlar dışarda
    0
    0
    Yanıtla
  • Derdo (4 yıl önce)
    Peh, peh! İsveç, Norveç filan değiliz. Eğri oturup doğru konuşalım. Terör yaşayan psikolojisi bozulmuş bir ülkeyiz. Hoş, en ileri ülkede de olabilir bu tür girişimler. Göründüğü kadarıyla yangın büyük. Görünen hasarın oluşabilmesi için en az yarım 20 dakika yangının devam etmesi gerekiyor. O zamana kadar güvenlik görevlileri nerede imiş? Güvenlik kameraları sadece olay olduğunda mı inceleniyor? Ayrıca yangının olduğu saatte kimler hangi odada görevli olması gerekiyor? Yakıcı malzeme nedir ve nasıl hastaneye sokulmuştur? Bunların yanıtı yok ise kafayı sıyıran ya da doktorlara sinirlenen binlerce kişi kibritle hastane yakar.
    0
    0
    Yanıtla