SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sağolsunlar, Kırmadılar'

A- A+ PAYLAŞ

ABD Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Ralph Gifford'un, AKP milletvekili Mehmet Şahin'in daveti üzerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a "sürpriz" yaptığı ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, beraberinde ABD’nin Orta Asya ve Türkiye’den sorumlu Tarım Müsteşarı Mr. Ralph Gifford ve eşi ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

20 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında Yeni Belediye Binasını çok beğenen ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bilgiler alan Müsteşar Mr. Ralph Gifford, Başkan Çakır’a kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti.

Gifford, Obama’nın Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında kayısı ile ilgili söylediği cümlelerin ardından, kamuoyunda meydana gelen heyecanın nasıl faydaya dönüştürülebileceğinin araştırması içerisinde olduklarını söyledi.

Ziyaretten dolayı konuklarına teşekkür eden ve onları Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyareti sırasında kayısıdan bahsetmesinin kendilerini Malatyalılar olarak ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Malatya kayısısının ABD’de daha çok tanınmasını ve Pazar edinmesini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Sizlerin de buna destek vererek yardımcı olacağınızı, kayısının da iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında konuklarını Temmuz ayında düzenlenecek olan Malatya Fuarı ve Kayısı Şenlikleri’ne davet ederken, müsteşar Gifford, bu daveti Türkiye Büyükelçilerine ileteceklerini söyledi.

Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise yaptığı konuşmada, Obama’nın Türkiye ziyareti sırasında kayısı ile ilgili söylediği sözlerin kendilerini heyecanlandırınca, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a sürpriz yaparak, ABD Tarım Müsteşarı Mr. Ralph Gifford ve eşiyle birlikte hayırlı olsun ziyareti yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Şahin, “Kendileri de sağolsunlar bizleri kırmadılar. Bizimle birlikte geldiler. Belediye Başkanımıza hayırlı olsun diyorum. Başkanımıza hem çalışmalarında, hem beraber yapacağımız uluslar arası çalışmalarında şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Şahin ayrıca kayısı yetiştirilen ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir şehrin Malatya ile kardeş şehir yapılması teklifinde bulundu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında konuklarına kuru kayısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız