SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şah İbrahim Veli Sempozyumu

A- A+ PAYLAŞ

Süleyman ÖZEROL

1. Uluslararası Sah İbrahim Veli Sempozyumu Genel Koordinatörü H. Gazi Öğütçü 2010 yılında Malatya’ya gelerek Malatya İnönü Üniversitesi, Hekimhan Balıklaya Köyü ve Kuluncak Bicir köyünde etkinlik ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmıştı. 23 Haziran 2011 günü yaptığımız telefon konuşmasında etkinlik hazırlıkların sürdüğünü ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme çalışmalarının başladığını bildirdi. Görüşmelerimizi, konuşmalarımızı ve basım açıklamalarını da derleyerek bilgi vermek istiyorum.
Almanya’da Heidelberg Üniversitesi tarafından yapılan 2006 yılındaki etkinlik ocaklarla ilgili idi, bu kez Şah İbrahim Veli Ocağı ile ilgili olacak. İlgililer belirlendi, ilgililere üç dilden duyuru yapıldı. Etkinlikler ile ilgili ayrıntılar belirlenecek, kimin ne yapacağının planlaması yapılıyor.
 
İnönü Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlikler 30 Eylül, 1-2 Ekim 2011 tarihlerinde…
 
30 Eylül: İnönü Üniversitesinde bilgi şöleni...
1 Ekim 2011: Hekimhan Ballıkaya köyünde cem...
2 Ekim 2011: Kuluncak Bicir köyünde etkinlikler…
 
Dört ülkeden bilim adamlarının katılımı ile İnönü Üniversitesinde “1.Uluslararası Sah İbrahim Veli Sempozyumu”nu gerçekleştirilecek. İnönü Üniversitesinde de “1.Uluslararası Sah İbrahim Veli Sempozyumu” ön hazırlıkları sürüyor. İnönü Üniversitesi bünyesinde, Sayın Prof. Dr. Süheyla Önal başkanlığında gerçekleşecektir. Malatya Üniversitesi'ndeki organizasyon konularıyla Yrd, Doç. Dr. Mehmet Dönmez ilgilenecektir.
Hekimhan Ballıakya köyünde Şah İbrahim Veli, Şah Veli Dede aşkına kimler kurban kesecek, kimler ne kadar destek verecek? Haydelberg, üniversite, muhtarlık, köylüler ve diğerlerinin katkıları ne olacak? Bütün bunlar belirlenerek gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler mutlaka yapılacak. Beş kurban olmazsa üç kurban, o da olamazsa bisküvi dağıtarak… 
 
İlgililere ve Akademisyenlere Gönderilen Açıklamalar
 
"Von: Oeguetcue Hasan FRD QL-F
Gesendet: Mo 20.06.2011 23:23
An: aleviyol@yahoogroups.de
Betreff: 1 Uluslararsi Sah Ibrahim Veli Symposiumu ve Etkinlikleri, Bicir Köyü-Malatya Inönü Uni- Mezirme
 
Değerli Canlar,
Uzun bir dönemden beri ön hazırlıklarını yürüttüğüm 1.Uluslararası Sah İbrahim Veli Sempozyumu için Heidelberg Üniversitesi start verdi. Bilimsel yönü ağır basacak bu etkinlikler üzerine ilgi duyan dostlara bundan sonra bilgi vermeye çalışacağım.
Sempozyum, Alevi Ocakları acısından örnek bir çalışma olarak düşündüğümüz ve Anadolu Alevi Ocakları içinde önemli bir yere sahip olan Sah İbrahim Veli ve Erdebil Dergâhı üzerine bugüne kadar yapılmış bilimsel çalışmaları halka tanıtmak ve yeni bilimsel çalışmalara olanak sağlamayı amaçlıyor.
Sempozyum a katkı sunacak ve sponsor olacak dostların bana yazmalarını umut ediyorum.
Şimdiden Sizleri 29.09.2011-2.10.2011 tarihleri arasında Malatya ya davet ediyorum.
Saygılarımla…
 
Hasan Gazi Öğütçü
Sempozyum Genel Koordinatörü"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız