SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saha Eksiği Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) 3. Başkanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Şelale Restoranda gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Karaca, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Muharrem Zeyno, Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkanı Recep Menekşe, Disiplin Kurulu Başkanı Faik Demez ve Yeni Malatya Spor Alt Yapı Sorumlusu Hakan Çalışkan'ın yanı sıra amatör spor kulüplerinin başkan ve antrenörleri katıldı.

3. Başkanlar Kurulu toplantısında bir konuşma yapan MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, 2009-2010 sezonunun Malatya Amatörü açısından çok iyi geçtiğini söyledi. Özdemir, 2010-2011 sezonun Malatya Amatör spor kulüpleri adına başarılı geçmesi dileğinde bulunarak, "MASKF olarak Başkanlar Kurulu toplantısının üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda hem geçtiğimiz sezonun bir değerlendirmesini yapma imkanı buluyoruz hem de önümüzdeki sezonla ilgili yenilikleri değerlendiriyoruz" dedi.

Özdemir, geçtiğimiz sezon Malatya Amatörü'nde bin 300 karşılaşmanın oynandığına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz sezon bizler adına gayet başarılıydı. Toplamda ilimizde bin 300 karşılaşma oynandı. Gerek liglerimiz gerekse ilimize alınan turnuvalarda centilmenlik hep ön plandaydı. Bu yılda Malatya olarak amatör liglerimizde güzel mücadelelerin yaşanacağına inanıyorum. Tesis yönünden sıkıntılarımız var ancak yaptığımız görüşmeler ve çalışmalarla bu sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere Yeşilyurt İlçemize de yeni bir stat yapıldı. Bu sezon da Yeşilyurt'taki statta da karşılaşma oynatacağız. Tabi şuanda Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kullandığı Yeşiltepe Sentetik Çim Sahası'nın yanındaki alana bir saha yaptırılması konusunda gerekli görüşmeler yapılmıştı. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Malatya Amatörü'nün 50 yılını kurtarmayı planlıyorduk. Ancak süre olarak bir hayli gecikme oldu. Malatya Amatör Futbolu'nda bin 300 maç oynanırken ve saha eksikliği varken kapalı spor salonlarının düşünülmesini takdirlerinize sunuyorum" diye konuştu.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise, "Bu yıl TFF'nin Bölgesel Amatör Ligi (BAL) adı altında bir ligi var. Bu lig profesyonele yakın bir kriteri var. Federasyonumuz kulüplere bu yıl için ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılamayacak ama katkı yapacağı 25 bin TL gibi bir katkı yapması söz konusu" diye konuştu.

İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Karaca, kendilerinin her zaman kulüplerin yanında olduğunu ifade ederek, "Biz geçmiş yıllarda yaptığımız uygulamalardan yine 2010-2011 sezonunda da kulüplerimizin yanlarında olduğumuzu, onlara çok uzak mesafelerde değil, bir telefon kadar yakın olduğumuzu ve her zaman onları dinleyemeye hazır olduğumuzu, bu işleri birlikte yürüteceğimizi söylemek istiyorum. Sizler ve bizler olmadan bu işleri yürütemeyeceğimizin bilinci içerisindeyiz. Unutmayınız ki, 24 saat hizmetinizdeyiz" şeklinde konuştu.

Disiplin Kurulu Başkanı Faik Demez ise, yeni sezonun bütün kulüplere başarı getirmesi temennisinde bulunarak, "Başkanlar Kurulu toplantısındaki asıl amaç, kulüp başkanlarımızın ve antrenörlerimizin istişare etmeleri, kafalarındaki düşüncelerini ortaya koymaları ve soru işaretlerini burada gidermeleridir" dedi.

Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkanı Recep Menekşe de, sezonun tüm kulüpler adına hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Muharrem Zeyno ise, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen MASKF'ye teşekkür ederek, "Yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de, "2010-2011 sezonunda tüm takımlara başarılar diliyorum. Gençlerimizin sağlıklı bir spor sezonu geçirmesini diliyorum" diye konuştu.

Toplantı, iftar yemeğinin yenmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız