SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saha Gözlemcileri Görevde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:44
A- A+ PAYLAŞ

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, illerde görevlendirdikleri saha gözlemcileri ile kentlerin sorunlarını tespit ettiklerini kaydetti. 

Yapımı devam eden Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi ek bina inşaat alanında yaptığı incelemeler sonrası gazetecilere, katıldığı Eskişehir Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, bütün illerde saha gözlemcileri görevlendirdiklerini söyledi.

“30 arkadaşımızı saha görevlisi olarak bölgelerimizde görevlendirdik” diyen Müezzinoğlu, “Bu saha gözlemcisi arkadaşlarımız, o bölgedeki bütün sağlık hizmetlerini, Aile Sağlığı Merkezilerini, Toplum Sağlığı Merkezlerini, Entegre Hastaneleri, hastanelerimizin bütün alanlarını, özel sektörü, üniversitenin dinamiklerini değerlendirerek bir rapor hazırlıyor. Bu raporları da o bölgenin üst yönetimi ile birlikte değerlendiriyoruz. Dün Kayseri'de Kayseri Valiliğimiz, sağlık üst yönetimi, özel sektör, üniversitelerimiz ile birlikte bizim saha gözlemcimizin hazırladığı raporları, Bakanlığın üst düzey yöneticileri ile kamu hastaneler kurumu başkanı, halk sağlığı kurum başkanı, müsteşar yardımcılarımızla arazide hangi sorunları yaşıyoruz? Vatandaşlarımıza yansıyanlar ne? Vatandaşlarımızın göremeyip de bizim gözlemcilerimizin tespit ettikleri ne? Bütün bunları, raporunu yaklaşık bir saat süresince rapor sunumuna alıyoruz. Sonra da diğer bir saatte de ilgili arkadaşlarımızın önerileri, eleştirileri, çözümlerine bakıyoruz. Bazı sorunlar bir ay içerisinde çözülecek diye takvimde bağlanıyor, bazıları haftaya çözümlenecek diye takvimde bağlanıyor, diğerleri 3 ay 6 ay, bazılarını da yasal düzenleme gerekiyor. Dolayısıyla bu saha gözlemcilerimizin raporuyla ilin ve bölgenin tüm sağlık dinamiklerini yaklaşık 5-6 saatlik bir değerlendirme ile tamamlamış oluyoruz” dedi.

“EKSİKLERİ GÖRMEK TAMAMLAYABİLMEK AYRI BİR HEYECAN GETİRİYOR AYRI BİR DUYARLILIK GETİRİYOR”

Fiilen çalışanların ne hissettiğini, sorunlarının ne olduğunu da tespit ettiklerini aktaran Bakan Müezzinoğlu, “Onların gözlemlerine saha gözlemcilerimizin raporu, sahada çalışan arkadaşlarımızın değerlendirmeleri ile bölge ili ilgili. Tabi bunları 30 bölgemizi tamamladığımızda Türkiye'nin fotoğrafını da yakalamış oluyoruz. Bu bizim için de sağlık çalışanlarımız için de ilin yöneticileri için de önemli bir bakış açısı oluyor. Eksikleri görmek tamamlayabilmek ayrı bir heyecan getiriyor, ayrı bir duyarlılık getiriyor. Bugün Eskişehir'de ikincisini yaptık. Benim için son derece verimli ve başarılı oldu” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız