SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahada da Tükeniyoruz: 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, peşpeşe 3'üncü mağlubiyetini de yöneticisiz gittiği İzmir'de Altay karşısında 1-0'la aldı. Taner'in penaltı kaçırdığı karşılaşmada rakip 18 dakika 10 kişiyle mücadele etti. İdari ve mali kriz nedeniyle zor günler yaşayan ve ligin ilk haftalarında bunu sahaya yansıtmayan Malatyaspor, eski yönetiminin "idari ve mali krize çözüm bulmaya yönelik formülleri engellemek için gösterdiği olağanüstü çabaya ilin yerel yöneticilerinin de seyirci kalması, hiçbir sorunu halletmeyeceği en başta belli olan formülleri kabul etmesi ve bunun iyi giden futbol takımını da etkilemesiyle" giderek sıradan bir takım havasına bürünmeye başladı. İzmir'de ele geçirdiği ender gol fırsatlarını da cömertçe harcayan sarı-kırmızılı ekip, 10 kişi kalan rakibi karşısında da sonraki dakikalarda beraberliğe ulaşacak futbol sergileyemedi.

STAD: Alsancak

HAKEMLER: Zafer Koçbay, Selçuk Kaya, Muharrem Yılmaz, 4. hakem Özgür Yankaya

ALTAY: Süleyman, İbrahim, Recep, Hakan Turan, Enis, Cem Baki, Emirhan, Alp, İlhan (Dk.61 Adem), Aydın (Dk.67 Merter), Mehmet Şen (Dk.77 Eren),

MALATYASPOR: Emrah, Mahmut Acar, Mustafa Sert (Dk. 46 Olcay), Mehmet Budak (Dk. 59 Atilla Birlik) , Ahmet Yıldırım, Serdar, Mehmet Deliorman, Serkan Dökme, Ramazan, Emre Aktaş (Dk.46 Zafer Demiray), Taner

GOL: Dk. 36 Hakan (Altay)
KIRMIZI KART: Dk. 72 İbrahim (Altay)
SARI KARTLAR: Hakan, Emirhan, İlhan, Süleyman (Altay), Mehmet Budak, Serdar, Olcay (Malatyaspor)

17. dakikada sol çaprazdan Ramazan'ın aşırtma şutunu Altay kalecisi çizgi üzerinde güçlükle kontrol edebildi.

19. dakikada Emirhan'ın sert şutunda top az farka Malatyaspor kalesinin üstünden auta çıktı.

27. dakikada aut çizgisinde Emre Aktaş'ın ortaladığı topa Altay cezaalanında Mehmet Deliorman kafayı vurdu. Top ağlarla buluştu. Ancak karşılaşmanın hakemi faul gerekçesiyle Malatyaspor'un golünü geçerli saymadı.

32. dakikada Malatyaspor cezaalanı içerisinde yaşanan karambolde top cezaalanı dışında İlhan'ın önüne düştü. İlhan'ın aşırtma vuruşu az farkla aut.

36. dakikada Altay öne geçti. Sağ kanatta kazanılan faul atışını Emirhan kullandı. Arka direkte duran Hakan kafayla dokundu. Kaleci Emrah ve Mustafa Sert seyredince, top ters köşeden ağlarla buluştu: 1-0

42. dakikada Malatyaspor penaltı vuruşundan yararlanamadı. Sağ kanattan Emre Aktaş'ın ortasını Hakan Turan elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Taner, topu kalecinin ayaklarına nişanlayınca, Malatyaspor golden oldu.

4. hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

İlk yarı Altay'ın 1-0 üstünlüğüyle son buldu.

Malatyaspor ikinci yarıya Mustafa Sert'in yerine Olcay, Emre Aktaş'ın yerine de Zafer Demiray'ı alarak başladı.

58. dakikada İlhan'ın sert şutunu kaleci Emrah köşeden almayı başardı ve Altay golüne izin vermedi.

59. dakika Malatyaspor'da sakatlanan Mehmet Budak'ın yerine Atilla Birlik oyuna dahil olurken, Malatyaspor tüm oyuncu değişiklik haklarını böylece kullanmış oldu.

64. dakikada Serdar Samatyalı'nın yaklaşık 30 metreden sert şutunda top yan direkten döndü. Dönen topu Atilla Birlik kaptı, şutunu attı. Kaleci yatarak topu engellemek istedi. Bu kez Taner kaptı, vuruşunu kaleci kornere çeldi.

69. dakikada Altay'da ikinci yarıda oyuna giren Adem, cezaalanına girdi ve yerden sert bir şut çıkardı. Az farkla aut.

72. dakikada orta alandan atılan uzun topu Taner kontrol etti. Kaleye doğru giderken, cezaalanı dışında "son adam" olan İbrahim arkadan müdahale edip düşürdü. Hakem Altaylı İbrahim'i kırmızı kartla oyun dışı bırakırken, serbest atışı Serdar kullandı, sonuç yok.

Sonraki dakikalarda da Altay etkili futbol sergiledi.

4. hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret ederken, sonraki dakikalarda skor değişmedi ve maçı Altay 1-0 kazandı.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız