SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sahaya da Adam Alınacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Dünya Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için okuma denemesi yapılacağı alan olan 10 bin 500 kişi oturma kapasiteli İnönü Stadı'nda 25 bin kişi ile rekor denemesinin, nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda Milli Eğitim Müdürlüğünce açıklama yapılarak, saha içi ve koşu pistininde kullanılacağı vurgulandı.

Vali Ulvi Saran, ‘Malatya Okuyor’ kampanyası çerçevesinde, 12 Mayıs günü İnönü Stadı'nda saat 11.00'de 25 bin kişinin katılacağı aynı anda toplu olarak sesli kitap okuma rekor denemesinin yapılacağını belirterek, "Mersin'de 2009 yılında 15 bin 440 kişi ile dünya rekorunu elde etmişler. Biz de bu yeni rekoru kırmak ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istiyoruz" demişti.

Rekor denemesinin 10 bin 500 seyirci kapasiteli İnönü Stadı'nda, 25 bin kişi ile nasıl yapılacağı konusunun basında yer alması üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Guinnes’in uygulamada toplu halde aynı anda , aynı yerde birden çok kişinin sesli kitap okuması olarak ifade ettiği vurgulanarak, “Bu nedenle sadece oturma gruplarında öğrenci veya diğer vatandaşların bulundurulması söz konusu değil. Oturma gruplarında 10 bin 500 kişinin yanı sıra, futbol sahasının yeşil alanı yapılan tespitlere göre 8 bin kişi alabiliyor. Bunun yanı sıra, her iki kale arsanındaki yeşil alanda da 2200 kişi oturabilecek. Ayrıca, stadyumun koşu pisti de 2 bin kişi alabilecek.” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız