SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahaya Ne Oldu?!

A- A+ PAYLAŞ
 
Sümerpark'ta Malatya Belediyesi'ne bağlı Esenlik Şirketi tarafından bir şirkete kiralanan alandaki basketbol sahasının (fotoğrafta beyaz zeminli bölüm), tamamen yokedilerek ticari amaçla, paralı hizmet verilen dinlence bölümüne katılması tepkilere yolaçıyor.
 
2009 yılının Haziran ayında yıllık 47 bin 200 lira bedelle bir şirketekiralanan 1 no’lu bölgedeki alanın kış aylarında yapılan tadilatlar sonrasında bu sezon ticari amaçla kullanılıyor olması, akıllarda soru işaretleri bırakıyor.  İhale şartnamesine göre spor alanı olarak kullanılması gereken söz konusu alan için “yeni bir ihale yapıldı mı, ihale şartnamesi değişti mi, ticari alan ile spor tesis alanı aynı amaca mı hizmet ediyor?” soruları akıllara gelirken, tadilat sırasında bu alanın, içerisinde kadınlara yönelik spor aletlerinin bulunacağı bir spor alanı olacağı söylenmişti. Ancak tadilat çalışmalarının sona ermesine rağmen, ortada böyle bir spor tesisinin olmadığı gibi, masa ve sandalyeler konularak ticaret amaçlı dinlence yeri olarak kullanılması tepkilere neden oluyor. 
 
Bu tür park alanlarının kamuya yönelik olması ve halkın bu alanlardan ücretsiz yararlanması gerektiğini söyleyerek, yapılan uygulamalara tepki gösteren vatandaşlar, Sümerpark’ın kamuya hizmet etmek yerine tamamen ticari alan haline geldiğinden yakındılar. Park içinde bulunan bazı işletmelerin, sahip oldukları alan dışına yayılarak kamu alanlarını işgal ettiklerini söyleyen vatandaşlar, “Artık parkta oturacak yer bulamıyoruz. Parktan yararlanmak için illa ki bir işletmeye oturup para harcamak zorunda mıyız? Şimdi de spor alanları ortadan kaldırılıyor. Yetkililerin bu konuta mutlaka el atmaları gerekiyor. Yoksa yakında buraya park diyemeyeceğiz” dediler.  
 
İŞLETMELERİ ESENLİK KİRAYA VERMİŞTİ..
29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Belediye yönetimi tarafından alınan kararla, park alanında bulunan işletmeler Esenlik Limited Şirketi’ne kiralanmıştı. Bu işletmelerin üçüncü şahıslara kiralaması Belediye yönetimi tarafından değil, işletme hakkını alan Esenlik Ltd. Şti. tarafından yapıldı. Şirket faaliyet alanlarının genişliğinden dolayı sıkıntılar yaşanmasının muhtemel olacağı gerekçesiyle, Belediye’den üçüncü şahıslara kiralama izni alarak kiralama yoluna gitmişti. 
 
Park alanı içerisinde yer alan 1 adet halı saha ve sosyal tesis, 4 adet basketbol sahası, 2 adet basketbol potası, 1 adet tenis kortu, 3 adet kafeterya, 2 adet tuvalet, 2 adet büfe, 1 adet kuş bahçesi,  4 adet çocuk oyun bahçesi, 1 adet Truva atı oyun alanı, 1 adet açık hava tiyatro, 20 adet satış mağazası, 1 adet kaykay pisti, 1 adet ahır (kompleksin tamamı) ihale yoluyla üçüncü şahıslara verilmişti. Bunlardan bazıları, basketbol sahası örneğinde olduğu gibi, halkın sportif ya da oyun amaçlı olarak kullanımı amacının dışında yapılan değişikliklerle kullanılmaya başlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız