SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sahayı AKPli Kadınlara Bıraktık'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:59:30
'Sahayı AKPli Kadınlara Bıraktık'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, acıyı en çok annelerin yaşadığını söyledi.

Haçova Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından, Altın Yunus'ta düzenlenen Anneler Günü etkinliğine katılan Ağbaba, "İçinde, mahallesinde büyüdüğüm Haçovalılar ile bir arada bulunmak, onlarla aynı ortamda olmak benim için büyük bir onurdur. Haçova, küçük bir köyün isminden ibaret bir yer. Haçova denildiğinde akla birlik, dayanışma geliyor. 

Haçovalılar her yerde örgütlendiler, derneklerini kurdular ve böylece hem çocuklarını okutuyorlar hem de düzenledikleri etkinliklerle bir araya geliyorlar. Bu anlamda derneğin kurulmasında emeği geçen Haçovalıları tebrik ediyorum" dedi.

Ağbaba, acıyı en çok annelerin yaşadığını kaydederek, "Anneler Günü son dönemde buruk geçiyor. Birçok anne, bu günde çocuklarını sevme fırsatı bulamadı. Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın annesini aradım ve anneler gününü kutladım. Berkin Elvan'ın annesini aradım ve Anneler Günü'nü kutladım. Bu vesileyle şiddetin, mağdur olan kadınları da buradan selamlamak istiyorum. Acıyı en çok anneler yaşıyor. Umarım acıların yaşanmadığı, herkesin özgürce yaşayabildiği, herkesin çocuğunun özgürce kendi düşüncesini ifade edebildiği, herkesin evine ekmek götürebildiği, çorbasını kaynatabileceği günler diliyorum. Bize bu acıyı yaşatanlara hesabın sorulacağı günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, düzenlenen etkinlikte yılın annesi seçilen okul arkadaşı İmam Doğan'ın annesi Emine Doğan'a plaket ve çiçek takdim etti. 

Bu arada, yoğun seçim çalışmalarına rağmen anneler gününü unutmayan CHP 2. sıra adayı Hulisi Porgalı anneler günü için hazırlanan “Anneler Günü” etkinliğine katıldı. 

Dünya’nın en kutsal varlıkları olan annelerin Porgalı slaoganları attığı ve yoğun ilginin gösterildiği CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “Anneler kutsaldır, cennet annelerin ayağının altındadır. Her erkeğin arkasındaki güç, idolündeki kadın annedir. Anneler olarak bizi desteklemeyin bizim için çalışın. Bugün ki iktidar kadınlar sayesinde bu seviyelere geldi ve iktidarını kadınlarla sürdürüyor. Biz seksen darbesinden sonra kadınlarımıza, gençlerimize aman siyaset yapmayın dedik. Sahaları AKP’nin kadınlarına bıraktık."dedi. 

Konuşmaların ardından CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı eşi Nihal Porgalı'yla birlikte annelerle halay çekti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız