SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahayı Böyle Terketmek de Varmış.. 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesinde büyük önem taşıyan karşılaşmada kendi sahasında Gaziantepspor'u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takımın golleri Okan'dan geldi. Gaziantepspor'un bir penaltı atışından yararlanamadığı maç, "kartsız" tamamlandı.. Malatyaspor, bu sezon kendi sahasındaki en iyi futbolunu sergilerken, maç sonrası futbolcuların görüntüsü "Sahayı böyle keyifle, gururla da terketmek varmış.." dedirtti. Gaziantep maçında sahanın en başarılı futbolcusu, "Malatyaspor'a geldiğinden bu yana en iyi performansını sergiledi" diye değerlendirilen Bilal'dı.. Karşılaşmanın başlamasından sonra 13. dakikada Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim de İnönü Stadı'na gelerek karşılaşmayı izlemeye başladı. Terim, stada girişinde tribünlerden "İmparator Terim" sloganları yükseldi. Bu arada Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada oynanan PAF takımlar maçında Malatyaspor PAF, Gaziantep PAF'ı 2-0 yendi.

HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Ali Saygın Ögel, (4. hakem Sabit Hacıömeroğlu)

MALATYASPOR:: Fevzi, Ömer Erdoğan, Bülent Akın, Okan Yılmaz (Dk.87 Mehmet Albayrak), Bilal, Johansson, Toth Balazs (Dk. 46 Taner), Mert, Hakan Aslantaş, Hakan Söyler (Dk.73 Eren), Serkan.

YEDEKLER: Bora Körk, Taner Demirbaş, Mehmet Albayrak, Güngör Tuğcu, Jiri Homola, Eren Aydın, Aytaç Ak.

GAZİANTEPSPOR: Kaya, Stelian Kirita (Dk.87 Hasan), Bekir, Mehmet, Sedat, Gökhan, Tarık Eltaib, Faruk, Özgür (Dk.69 Ali), İlhan (Dk.78 Engin), Erman Güraçar.

YEDEKLER: Tolgahan Acar, Ali Bayraktar, Ekrem Hayyam Dağ, Aytek Aşıkoğlu, Hasan Yurt, Engin Öztonga, Ahmet Solakel.

İLK YARI
13. dakikada Malatyaspor “şık” bir atak geliştirdi, ama golü bulamadı. Okan’ın sağ kanattan ortasını Hakan Söyler, sırtı dönük pozisyonda, topuğuyla Johansson’a aktardı. Bu oyuncu gelişine vurdu, Kaya yatarak topu kontrol etti.

21. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Hakan Söyler, savunmanın arkasına güzel bir pas attı, Toth Balazs aradan fırladı, topa kafasıyla mı ayağıyla mı vurma arasında tereddüt edince Kaya pozisyona rahatça hakim oldu.

34. dakikada Gaziantep cezaalanında yaşanan karambolda Malatyaspor forvet oyuncularının vuruşları, defanstan döndü.

45+2. dakikada Malatyaspor önemli bir gol fırsatını kaçırdı. Bu dakikada gelişen atakta, Bülent Akın 6 pasta topla buluştu ve vurdu. Kaleciden dönen topu, defans kornere çeldi. Atıştan sonuç alınamadı.

İlk yarı 0-0 kapandı.

İKİNCİ YARI
Malatyaspor ikinci yarıya Toth'un yerine Taner'i alarak oyuna başladı.

49. dakikada gelişen atakta Bilal'ın pasıyla cezaalanına giren Taner, sert vurdu. Top yan filelerde kaldı.

53. dakikada gelişen Gaziantep atağında Krita'nın sert şutunda topu Fevzi yumrukladı. Kısa düşen topu, Gaziantepli oyuncular kontrol etti ve en son buluşan Krita tekrar vurdu. Fevzi bu kez topu güçlükle kornere çeldi. Sonuç yok.

56. dakikada kazanılan korner atışını Bilal kullandı. Gaziantep defansının uzaklaştırmak istediği topu yine Bilal kaptı ve ortaladı. Kale içerisine ortalanan topu Taner kafayla aşırdı ve Okan tamamladı, filelere gönderdi: 1-0

69. dakikada Gaziantep Özgür'ün yerine Ali'yi oyuna aldı.

70. dakikada Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Bilal'in pasıyla cezaalanına giren Okan, kaleciden de sıyrıldı ve çaprazdan kaleye vurdu: 2-0

72. dakikada Gaziantepspor bir penaltı kaçırdı. Bu dakikada Malatyaspor cezaalanında oluşan karambolde Bülent Akın'ın eline çarpan topu hakem penaltı olarak yorumladı. Atışı Tarık El Taib kullandı ve üstten auta atınca Malatyaspor rahat bir nefes aldı.

73. dakikada Malatyaspor'da Hakan Söyler'in yerine Eren oyuna dahil oldu.

78. dakikada Gaziantep'de İlhan'ın yerine Engin oyuna girdi.

80. dakikada Ali Bayraktar'ın ortasında Gökhan ceza sahasına girerken sert vurdu, kaleci Fevzi topu kontrol etti.

87. dakikada Malatyaspor'da Okan çıktı, yerine Mehmet Albayrak oyuna dahil oldu. Okan çıkarken taraftarlarca uzun süre alkışlandı.

89. dakikada Fevzi, “inanılmaz” bir kurtarış yaptı. Gökhan ceza alanı dışından sert vurdu, Fevzi karşıladı, Eltaibi yetişti, 4 metreden bir vuruş daha yaptı, Fevzi yine karşıladı, top rakibine çarpıp auta çıktı. Deneyimli kaleci bu pozisyonda sakatlık geçirip tedavi gördü.

Hakem, 3 dakika ek süre işaret etti ve bu sürede de takımların çabası skoru değiştirmeyince, Malatyaspor 2-0'lık bu galibiyetle ligin ilk yarısını tamamladı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız