SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahhüseyinoğlu Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:18
Şahhüseyinoğlu Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Hemşehrimiz Eğitimci-Yazar Hasan Nedim Şahhüseyinoğlu, Ankara'da vefat etti.

85 yaşındaki Şahhüseyinoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat ettiği, cenazesinin Cumartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Eğitimci- Yazar Süleyman Özerol, Şahhüseyinoğlu'nun vefatını dostlarına şöyle duyurdu:

"Hasan Nedim Şahhüseyinoğlu ile seksenli yıllarda tanıştık. Süreçte tanışmamız ve çalışmalarım ile bağlantılı olarak 2009 yılında "Dirençli Eğitimci Örgütçü ve Araştırmacı H. Nedim Şahhüseyinoğlu" kitabımda H. Nedim Şahhüseyinoğlu'nu büyük bölümünü kültürel konuların oluşturduğu 17 kitabıyla birlikte anlatmaya çalıştım. Daha sonra "Özürlü Demokrasi" ve 19. Kitabı olan "Pir Sultan Abdal'ın Banaz Köyü" adlı kitabı Emel Sungur ile birlikte hazırladı. Seksen beş yaşında olmasına karşın yeni çalışmalara imza atmayı da düşünüyordu. 

17 Nisan 2014 günü Eğitim Sen 3 Nolu Şube'deki konuşma etkinliğine birlikte gittik. Orada Köy Enstitüleri ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi. Köy Enstitülerinin halkın aydınlatılmasını amaçladığını vurgulayan ve 85 yaşına karşın etkinliklerden geri durmayan öğretmenimin 21 Nisan 2014 günü hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Dolayısıyla bu etkinlik onun son katıldığı etkinlik oldu.

Ve bugün aramızdan ayrıldı.

Hak rahmet eylesin.

Cenazesi yarın (Cumartesi) saat 13.30'da Serçeşme Cem Evinden kaldırılıp Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek. 

Serçeşme Cemevi: Yeni Batı Mh. Uğrak Çarsısı Yanı, Batıkent - Ankara"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız