SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahil Yolu Kararlılığı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü kenarına yapılması planlanan sahil yolu için çalışmalara yeniden başlanılacağını açıklayan Vali Ulvi Saran, bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

Karakaya Baraj Gölü Sahil Yolu Projesi için Valilik Salonu'nda bir toplantı yapıldı. Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Kale Kaymakamı Osman Bilgin, Battalgazi Kaymakamı Abdultalip Aksoy, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Bayındırlık İl Müdürü İsmail Hakkı Selçuk, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, 1. Tapu Müdürü Hamit Karpınar, 2. Tapu Müdürü Ramazan Sağlam, Kadastro Müdürü Hasan Özazban, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Kale Belediye Başkanı Bayram Gökhan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile diğer kurum temsilcileri katıldılar.

Toplantıda konuşan Vali Ulvi Saran, "Bütün yollar bir biriyle bağlantılı. Ulaşım, çeşitli sektörleri doğrudan doğruya etkiliyor. Siz sağlıklı ve düzenli alt yapıyı oluşturmadığınız sürece bir çok alanda il olarak zarar görüsünüz. Kuzey Çevre yolu ve çevre düzeni planı ve sahil yolu, birbirini tamamlayarak, birbirleri ile bütünlük arz ediyor. Sahil yolunda Kuzey Çevreyolu, çeşitli birimlerin arasında işbirliğini ve koordinasyonu gerektiren bir iş. İlimize bir bütün olarak vizyon kazandırmak istiyoruz.
İster bir göl olsun, isterse bir doğal göl kenarı olsun, bütün yerleşim yerlerinde mutlaka bir sahil yolu yapma zarureti ortaya çıkıyor. Mutlaka bir ulaşım ihtiyacı ortaya çıkıyor. Sahil yolunun yapılmaması için yüzlerce bahane bulanabilir. Ama sahil yolunu nasıl yapmamız konusunda karar almalıyız. Bu iş için bir irade ortaya koymamız gerekiyor. Sahil yolunu yapma konusunda kararlıyız" dedi.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise, Karakaya Baraj Gölü'nün Malatya için bir Haliç'e benzediğini ifade ettiğini belirterek, yapılacak olan sahil yolunun standartlar ölçüsünde yapılması için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini kaydetti. Er, sahil yolu ile ilgili olarak, kurumlarınca bazı çalışmaların yürütüldüğünü ve yol için diğer kurumlarla birlikte bir koordinasyonun sağlanması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda, katılımcı kurumlar, sahil yolu ile ilgili olarak kurumsal görüşlerini ve önerilerini sundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız