SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin Ağlayarak Devretti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:13
Şahin Ağlayarak Devretti
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, görevini Ayşenur İslam’a devretti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şahin, görevini AK Parti Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam’a devretti. Teslim töreninde İslam’ın elini tutarak konuşma yapan Şahin, yol arkadaşı ve sevdiği kardeşi İslam’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını devredeceğini kaydederek, “Biliyorsunuz 12 yıl önce eşimle beraber, biz Gaziantep’te AK Parti’nin kurucusu olarak bu yola çıktık. Millete hizmet etme yolculuğuydu, çok onurluydu, çok şerefliydi. En büyük makam bu partinin bu takımın bir parçası olmaktı. Demokrasi faziletli insanların rejimidir. Bu koltuklarda milletin koltuğudur. Bize düşen şey bu emanetin hakkını vermek, sorumluluğu yerine getirmek, oturduğun koltuktan kalkarken de şerefinle hakkını vererek kalkmaktı. Biz hep bu bilinçle, bu şuurla ben ve arkadaşlarım büyük bir gayretle çalıştık ve bize güvenen sayın Cumhurbaşkanım, sayın Başbakanım, bütün kabine üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok genç bir bakanlığız, 2 buçuk yıllık bir bebeğimiz var bizim. İdari olarak, mali olarak, kurumsal manada çok güçlendirdik bakanlığımızı. Bu bakanlığın geleceğe dair, çok güçlü bir temeli oluştu. Bunun sürdürülebilir hale dönüşebilmesi için bu maraton koşusunda yeni bir süreci yaşıyoruz ve emaneti bu sorumluluğu bir takım ruhuyla kıymetli arkadaşıma çok sevdiğim arkadaşıma Ayşenur İslam, Sakarya Milletvekilimize vermekten büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Hayırlı uğurlu olsun Sakarya’ya, ülkemize, kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yola çıkarken, büyük bir aileyiz dediklerini anlatan Şahin, her bitişin yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bugün ben, aile bakanı olarak bırakıyorum ama ülkemin en çok büyüyen şehirlerinden birinin kadın belediye başkan adayı olarak huzurlarınızdayım. Hemşehrilerimin inşallah teveccühü ile de ilk kadın milletvekili olarak çıktığım şehrime, ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak dönmeyi çok önemsiyorum. Hizmet makamı olarak, görüyorum. İnşallah, Yüce Mevlam, o makamları nasip eder, hakkını vermeyi, sorumluluğunun altından kalkmayı, nasip eder." şeklinde konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kendileri için bir okul, aile ve ev olduğunu vurgulayan Şahin, "Evlatlarımızdan daha çok, 14 bin evladımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştık. Bir ve beraber olduk. Büyük bir takım çalışması, yaptık. Onlara, çok müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Onlardan, helallik diliyorum."

“SAYIN BAKANIM EVLATLARIN BENİM EVLATLARIM"

Görevi devralan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, kendisi için çok değerli ve önemli bir gün olduğunu belirterek, bir bayrağın devraldığını ama o bayrağı çok yukarıda bir yerden devralındığını ifade etti.

İşlerinin çok zor olduğunu söyleyen İslam, “Allah'ın izni ve sizlerin yardımıyla ve sayın bakanımızın bundan sonraki katkılarıyla, inşallah teslim aldığımız yerden, daha yukarı çıkarmak için, elimizden gelen gayreti sarf edeceğimize, sizlerin huzurunda söz veriyorum. Sayın bakanımız, hem Türkiye açısından hem hükümetimiz açısından ama özellikle benim açımdan çok değerli bir insan. Ülkemizin en çalışkan insanlarından biri, çok başarılı, bir bakan. Fevkalade bir insan, fevkalade bir yol arkadaşı. Onunla uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Bundan sonrada böyle olacak. Güzel bir devir teslim töreni çünkü Türkiye'nin en önemli kadın bakanlarından birini Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak inşallah buradan uğurluyoruz. Şerefli bir yerden, tekrar şerefli bir yere uğurluyoruz. Onun hizmetlerini biliyorsunuz. Bu bilhassa, bizim işimizi güçleştiriyor aslında. Bıraktığı esere, layık olmaya çalışacağız. Bundan sonrasını, çok daha onun ideallerine uygun bir şekilde yükselterek, devam etmeye çalışacağız. Sayın bakanım evlatların benim evlatlarım" ifadelerini kullandı.

Bakan İslam'ın bu sözlerinin ardından Şahin, gözyaşlarını tutamadı ve "Kadın bakan olunca böyle oluyor" dedi.

Konuşmaların ardından İslam ve Şahin birbirlerine çiçek ve hediye takdim ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız