SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin " Asla Kabul Etmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:57
Şahin
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili  Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay’ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. 

AKP yöneticilerinde katıldığı ziyarette konuşan Milletvekili Öznur Çalık, “Daha adaletli ve daha özgür bir Türkiye istiyoruz. Meclis’ten HSYK ve Adalet Akademisi ile ilgili düzenlemelerimizi geçirdik. HSYK ve Adalet Akademisi ile ilgili yapılan düzenleme konusunda kamuoyunda oluşturulan yanlış bir algıyı düzeltmek adına söylüyorum; asla tek taraflı bir yargı oluşturmak için değil, ya da bakanımın sadece tek temsilci olduğu, söz sahibi olduğu bir yargı sistemi için değil, gerçekten milletimizin hak ve hukuklarını gözetecek bir sistemi istiyoruz. HSYK’nin ve Adalet Akademisi’nin yapısını değiştirilmesine yönelik olarak yaptığımız çalışmalar yargının tarafsız, bağımsız ve adil bir şekilde yapılması için yapılmıştır” dedi.

Meclis’ten geçen Demokratikleşme paketinin önemini de vurgulayan Çalık, ortaya konan çalışmanın insan hak ve özgürlükleri ve siyasi partiler açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Milli iradeye en başta saygı göstermesi gerekenlerin yargı içerisinde olanların olması gerekirken, maalesef 17 Aralık olayı ile birlikte tekrar bunun ihalesinin yargı mensuplarına verilmesi gerçekten asla kabul etmeyeceğimiz bir gelişmedir. Özellikle yargı içerisine giren bir takım çetelerin, bir takım ayrılıkçı unsurların temizlenmesi noktasında HSYK ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Daha mükemmelini elde etmek için çalışma yapmak isterken, maalesef bundan canı yanan insanların bizden HSYK ile ilgili düzenlemeyi çekmemizi istediler. 17 Arlık olayı ile birlikte çok çirkin ve kirli bir savaş başlattılar. Başbakanımız ‘İstiklal mücadelesi vermekteyiz’ diyor. Gerçekten istiklal mücadelesi veriyoruz. Darbe heveslisi bir anlayış içerisinde hareket etmeye çalışan bazı mihraklar var” diye konuştu.

Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise, “Öncelikle bürokrasi içerisindeki otonum yapılara, siyasi iktidardan emir almayan otonum yapılara, dışarıdan emir olan otonum yapılara toplumuzun cevaz vermesi mümkün değil. Bu otonum yapıların biran önce ortadan kaldırmamız lazım. Bu otonum yapıyı ortadan kaldırırken, demokrasiden, özgürlüklerden taviz vermeden bu işlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte akli selimi, sağduyuyu ve basireti tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız