SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin Dozu Düşürdü

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:36
Şahin Dozu Düşürdü
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in, sert ifadelerle eleştirdiği İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in, bu eleştiriler karşısında ‘Siyasetle uğraşanların bir bölümü üniversiteyi başka kurumlarla karıştırıyor. Üniversiteyi başka kamu kurumları ile karıştırmasınlar’ şeklindeki açıklaması sonrasında, Rektör Çelik’e yönelttiği eleştirilerin dozunu bir hayli düşürdüğü gözleniyor. 

Prof. Dr. Cemil Çelik’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlük görevine yeniden atanmasından birkaç gün sonra AKP İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda ’28 Şubat’ süreciyle ilişkilendiren Mustafa Şahin ‘İnönü Üniversitesi’nde 28 Şubat’ın izleri sürüyor. Üniversitemizde başörtüsüyle ilgili birtakım sıkıntıların olduğunu biliyoruz’ şeklindeki sözleriyle Prof. Dr. Cemil Çelik’i başörtüsü yasağını sürdürmekle itham etmişti. 

Mustafa Şahin, Prof. Dr. Cemil Çelik’in 4 yıllık önceki görev dönemi süresince, 10 Temmuz 2012 tarihinde düzenlediği toplantıda İnönü Üniversitesi’nde var olduğunu ileri sürdüğü başörtüsü yasağının varlığı ve devamı konusunda herhangi bir açıklama yapmamış ve Rektör Çelik’e herhangi bir ithamda bulunmamıştı. 

Milletvekili Şahin, Rektör Çelik’in 2. döneminin ilk günlerinde var olduğunu ileri sürdüğü başörtüsü yasağı için ‘Bunu şiddetle kınıyorum. Böyle bir yanlışta bütün insanlarımızın üzerine düşeni yapması gerektiği kanaatindeyim. Bütün üniversitelerde bu konu aşılmış iken, bizim üniversitemizde dün yaşanmış olanlar bugün yaşanmış olmaz inşallah’ şeklinde konuşmuştu.

‘Hükümete rağmen kendi bildiklerini yapıyorlarsa, o zaman yasaların bize vermiş olduğu hakkı kullanmak zorunda kalırız’ yolundaki sözleri ile de üniversite yönetimine tehdit kokan mesaj gönderen AKP Milletvekili Mustafa Şahin, Rektör Çelik’in ‘Siyasilerin bir bölümü üniversiteyi başka kurumlarla karıştırıyor. Karıştırmasınlar’ şeklindeki açıklamasına dair yaptığı konuşmada eleştiri dozunu düşürdü.

Rektör Çelik Cevap Verdi 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, geçtiğimiz Cuma günü üniversitede düzenlediği basın toplantısında bu ithamlara cevap vermişti. 

Malatya’da siyasetle uğraşanların bir bölümünün üniversiteyi herhangi bir kamu kurumu ile karıştırdığını ifade eden Prof. Dr. Cemil Çelik “Üniversiteyi herhangi bir kamu kurumu ile karıştırmasınlar. Biz etik ihlaller ve adaba mugayir tutumlar olmadıkça herkesle ve her kurumla diyaloga açığız. Bunu zaten geçen 4 yıllık dönemde de pratik hayatta gösterdik Biz tüm kurumlarla ve Malatya adına sorumluluk yüklenen herkesle diyaloga açığız. Yeter ki, üniversiteyi herhangi bir kamu kurumu ile karıştırmasınlar” diye konuşmuştu. 

Eleştiri Tonunu Düşürdü

Rektör Çelik’in 2. defa atanmasından birkaç gün sonra üniversite yönetimi için ‘Hükümete rağmen kendi bildiklerini yapıyorlarsa, o zaman yasaların bize vermiş olduğu hakkı kullanmak zorunda kalırız’ şeklinde tehdit kokan açıklamalar yapan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Rektör Çelik’in kendisine aynı sertlikte cevap vermesi üzerine eleştiri tonunu düşürdü.

Dün TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyareti sırasında milletvekili Mustafa Şahin, dikkatli bir üslup kullanarak ‘Geçenlerde bir arkadaşımızın açıklamasına ben biraz üzüldüm; ‘bizi başka kurumlara benzetmesin’ gibi bir ifade şahsen siyasileri ancak rencide eder ve üzer. Bu ülkede birilerini ötekileştirme adına adımlar atılmış olur. Bütün kurumlara eşit mesafedeyiz. Hiçbir kurumun iç işlerine karışmadık. Elbetteki devletin verdiği desteklerle kurumlar hayatlarını sürdürürler. Devlet bürokrasisi içinde yer alan hiçbir kurumlarımız bizim arka bahçemiz olmadı. Hiçbir milletvekili, ne sivil toplum kuruluşlarına, ne devlet kurumlarına, ne bürokrasiye kendi iç işlerinde, kendi iç işleri çalışmalarında müdahil olmadık. Geçen yıl Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki çalışmalarım nedeniyle diş fakültesine 3 milyon TL; tıp fakültesine ise 3 milyon TL olmak üzere 6 milyon TL bütçe aldık. Geçenlerde yine bana direkt gelmedi, dolaylı olarak geldi; üniversitedeki bir kurum için 600 bin TL ihtiyaç olduğu söylendi, onun da sözünü ilgili bakanlıktan aldık. Bütün kurumlarımıza destek olmak zorundayız. İdarecilerimiz, bürokratlarımız ve siyasetçiler olarak bizler gelip geçiciyiz. Bizim amacımız bize verilen yetkiyi, en iyi şekilde, ilkeli bir şekilde, tarafsız bir şekilde yerine getirmektir.’ dedi.

Bazı AKP Milletvekilleri Rektörlük Seçimlerinde Prof. Dr. Kızılay’ı Desteklemişti

Geçtiğimiz yıl yapılan ve Prof. Dr. Cemil Çelik’in birinci sırada çıktığı rektörlük seçimlerinde bazı AKP Malatya Milletvekilleri Çelik’in rakibi olan Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı desteklemiş, Kızılay lehinde lobi çalışmaları yürütmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız