SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin'den Federasyona Bombardıman..

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Yönetim Kurulu hakkında sert açıklamalarda bulundu. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun ikinci raporunun da eline ulaştığını ve bu raporda Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula davet edilmesi gerektiğinin belirtildiğini kaydeden Şahin, Federasyon'u genel kurul kararı almaya çağırdı. Şahin, "Bu iddialar karşısında fazla pişkinliğe hiç gerek yoktur" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Avrupa Dil Ödülü töreni için geldiği Dedeman Otel'de futbolda yaşanan kaosa ilişkin soruları cevapladı. Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir'in Federasyon hakkındaki suçlamalarının hatırlatılması üzerine Şahin, Fenerbahçe yöneticilerinin açıklama yaptığı saatlerde TBMM'de Bakanlığı'nın bütçesiyle ilgili görüşmelerde olduğunu, bu nedenle izleme imkanı bulamadığını kaytetti.

Fenerbahçe yöneticilerinin haksızlığa uğradıklarını ifade ettiklerine işaret eden Şahin, bu konuyla ilgili Bakanlığı'nın yapabileceği tek şeyin her türlü iddiayı yasa gereği Başbakanlık Teftiş Kurulu'na inceletmekten ibaret olduğunu dile getirdi. 2004-2005 sezonuyla ilgili bazı iddialarda da bulunulduğunu hatırlatan Şahin, bu iddialar üzerine görevlendirdiği Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporun kendisine yeni ulaştığını açıkladı.

Raporun tamamını inceleme imkanı bulamadığını kaydeden Şahin, raporda, şu anda işbaşında bulunan Futbol Federasyonu'nun bazı iddiaları, üstüne gitmeyerek savsakladığı tespitinin yer aldığını söyledi. Şahir ayrıca raporun özellikle geçen sezon oynana Denizlispor-Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrasıyla ilgili de Futbol Federasyonu'nu kusurlu bulan bir rapor olduğunu açıkladı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, işbaşında bulunan Futbol Federasyonu ile ilgili Genel Kurul'un olağanüstü toplantıya çağrılmasını kendisine bir kez daha hatırlattığını anlatan Şahin şunları söyledi:

"Şu anda önümde Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılması lüzumunu gösteren iki ayrı rapor var. Biliyorsunuz daha önce bu görevi Futbol Federasyonu'nun delegeleri yapsınlar veya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olağanüstü toplantı davetinde bulunsun demiştim. Ama geldiğimiz noktada iki ayrı rapor doğrusu beni bu konuda oldukça zorluyor. Buradan döndükten sonra o raporu da baştan sona inceleyerek nasıl bir yol takip edeceğimin kararını vereceğim."

FIFA'nın Türkiye'yi uluslararası müsabakalardan men etmesi yönünde çekince olduğu için mi Genel Kurul çağrısı yapmıyorsunuz?' sorusu üzerine Şahin, "Şık olanının böyle bir durum ortaya çıkmışsa eğer Genel Kurul delegelerinin imza toplayarak Genel Kurul'u davet etmeleridir diye düşünüyorum. Tıpkı Levent Bıçakçı yönetiminin yaptığı gibi Futbol Federasyonu yönetimi de olağanüstü kongre kararı alabilir. Samimi olarak her iki tarafı da Olağanüstü Kongre için harekete geçmeye davet ettim. Bir siyasinin davetinden ziyade asıl futbol oyununun gerçek aktörlerinin bu işi üstlenmeleri sanıyorum aleyhimizde birtakım girişimlerde bulunacak olan çevrelerin de önüne geçmiş olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Şahin, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın Futbol Federasyonu'nun bazı yöneticilerini şike iddialarını soruşturmadıkları gerekçesiyle sorguya çağırdığının hatırlatılması üzerine Bursa'dan bir vatandaşın Savcılığa böyle bir başvuruda bulunduğunu bildiğini, bu vatandaşın yaptığı başvuru dilekçesinin bir nüshasını da kendisine gönderdiğini bildirdi. O müracaatın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldiğini bildiğini ifade eden Şahin, ancak Savcılık makamının ne yapacağı konusunun kendi dışında olduğunu belirtti.

Yargıya intikal etmiş bir konuda beyanda bulunamayacağını dile getiren Şahin, "Dünyanın herhangi bir ülkesinde işbaşında bulunan herhangi bir Federasyonla ilgili bu kadar iddialar, açılmış olan davalar varken orada hiçbir federasyon başkanı ve yönetimi 'oh iyi oluyor, son derece memnun oldum' diyemez. İtalya'da 1.5-2 yıl önce mevcut Futbol Federasyonu Başkanı hakkında bir gazetede çıkan suiistimal iddiası haberi üzerine Federasyon Başkanı istifa etmiş, İtalya Olimpiyat Komitesi bir kayyum tayin ederek bir süreç başlatmıştı. 3 büyük kulüp önce küme düşürülmüştü. Başka ülkelerde futbol o kadar önemli ki özellikle dünyada milyarları aşan insanın izlediği futbolun yönetimi o kadar önemli ki en ufak bir şaibeyi bile kaldırmaz ve kabul etmez. Dolayısıyla bu iddialar karşısında daha fazla pişkinliğe hiç gerek yoktur. Ben birkaç gün daha sabırla bekleyeceğim çünkü kulüplerimizin saygıdeğer delegeleri de gidişatın iyi olmadığını görüyorlar ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula davet etmek için bir çalışma içindeler. Onun sonucunu bekliyorum" şeklinde konuştu.

Şahin, 'Bu kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan mı bekliyorsunuz?' sorusuna, "Bu kararı yönetim kurulu alırsa daha şık olur. Nasıl İsviçre-Türkiye maçından sonra yapılan iddiaların ardından Levent Bıçakçı yönetimi cesaretle olağanüstü genel kurul kararı alabilmişse mevcut Federasyon da bunu yapabilmelidir. Levent Bıçakçı'nın hakkında açılmış davalar da yoktu. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları da yoktu. Ama Bıçakçı bu fedakarlığı göstermişti. Federasyon da bunu gösterebilmeli. Genel Kurul delegeleri huzuruna bu iddialar karşısında ne düşündüğünü ifade edebilmeli. Adeta bir güvenoyuna kendisini sunmalıdır diye düşünüyorum. 'Bu davalar çok iyi oldu, memnun oldum' demek iddialarla ilgili olarak işi hafife almak demektir" karşılığını verdi.

'Futbol Federasyonu genel kurul kararı almazsa siz ne zaman harekete geçecek misiniz?' sorusu üzerine Şahin, bunun, yasaların kendisine yüklediği bir görev olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Futbolun gerçek aktörleri yapsınlar diye bekliyorum. Şık olan budur. Bu hafta sonuna kadar birşeyler olacağını sanıyorum. Benim dışımda bazı gelişmeler olur. Olmazsa harekete geçeceğim. Önümüzdeki hafta Srilanka ve Endonezya'ya gidiyorum. Döndükten sonra bir gelişme olmazsa yasanın bana verdiği görevi yerine getirmek zorundayım" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız