SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin'den Federasyona Eleştiri

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, şike iddialarının liglerin başlamasına birkaç gün kala kamu vicdanını son derece rahatsız ettiğini belirterek, "Böyle bir havada ve atmosferde yeni sezonda başladığımız için bir huzursuzluk duyuyorum" dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nun (İOOHDK) aylık olağan toplantısına katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Şahin, çeşitli açıklamalarda bulundu..

"İDDİALARIN ÜZERİNE FUTBOL FEDERASYONU CİDDİYETLE GİTMELİ"
Ligdeki şike iddialarının üzerine özerk olan Futbol Federasyonu'nun ciddiyetle gitmesi gerektiğini belirten Bakan Şahin, "İlgili federasyonun şike iddialarıyla ilgili komisyonlar oluşturarak, bu iddiaların doğru olup olmadığını tespit ederek, şimdiye kadar bir sonuca varması gerekiyordu. Bu yapıldı da bizim haberimiz mi yok ?

İddialar kamu vicdanını liglerin başlamasına birkaç gün kala son derece rahatsız etmektedir. Böyle bir havada ve atmosferde yeni sezona başladığımız için bir huzursuzluk duyuyorum. İddiaların üzerine gitmesi gereken özerk federasyondur. Yasalar bana bu konuları doğrudan araştırma, soruşturma görevi vermiyor. Böyle yapıldığı takdirde uluslararası federasyonlar devreye giriyor.

Siyasetçilerin spora müdahalesi şeklinde değerlendiriyorlar. Yani bana böyle yasayla yetki verilirse, uluslararası federasyonlar itiraz edecektir. Ben Spordan Sorumlu Bakan olarak bütün bu iddiaların soruşturulması, araştırılması için bir dosyayı bir üst yazıyla kendilerine intikal ettirdim. Gereğini yapacaklardır.

Ayrıca Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da bir soruşturma yapmasını Başbakanlık'tan istedim. Sayın Başbakanımız uygun gördüğü takdirde belki pazartesi günü Başbakanlık Teftiş Kurulu da bu iddiaları araştırmak üzere görevlendirilecek" ifadelerini kullandı.

"ŞİKE İDDİALARIYLA İLGİLİ BANA HİÇBİR BELGE VE BİLGİ GELMEDİ"
Şike iddialarıyla ilgili kendisine hiçbir belge veya bilgi gelmediğini belirten Bakan Şahin, "Herhangi bir kişi, herhangi bir kurum bana müracaat etmedi. Hatta bu konuda basında demeci yayınlanmış kişilerden 'Eğer çekiniyorsanız açıklama yapmaktan, size her türlü devlet güvencesini vereceğim' diye haber gönderdiğim kişiler de olmuştur, kimse gelmemiştir.

Eğer bu tür arkadaşlarımız temiz futbol adına Türk sporuna hizmet etmek istiyorlarsa, bana kadar ulaşabilirler. Ben devletin ilgili birimleriyle görüşerek, kendilerinin her türlü güvencesini sağlarız. Her türlü bilgiyi, belgeyi almaya kendilerini dinlemeye hazırım. Ali İpek'e lig bittikten sonra 'Gelsin, anlatsın' demiştim. Gelmedi, zorla getirecek halim yok" ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanlarının yeni sezon başlarken, şike iddialarını yeniden hatırlatmayacak, yenileriyle gündeme getirmeyecek bir kararlık içinde olmaları gerektiğini kaydeden Bakan Şahin, "Kulüp başkanlarımız bir araya gelerek, bu kararlığını kamuoyuna vermeliler. Kulüp başkanlarından 'Bundan sonra tribünlerde küfür duymayacaksınız, hakaret içeren sporu kirleten sloganları göstermeyeceğiz, taraftarlarımıza sahip çıkacağız, her türlü şaibeden uzak bir ligin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız' demelerini bekliyorum'' dedi.

Yeni sezonda bir Anadolu takımının şampiyon olmasını dilediğini belirten Bakan Şahin, "İngiltere'de son 30 yılda 19 farklı takım şampiyonluk ipini göğüslemiş. Bizde 3 takım göğüslemiş. Bu 3 takımın dışında Anadolu'dan da şampiyonlar çıkmasını diliyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız