SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin'e ABD'de Ödül

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Şahin'e, ABD'deki Niagara Foundation adlı kuruluş tarafından ödül verildiği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Şahin'in TBMM'deki sekreteryasından şu bülten yayınlandı:

"AK Parti Malatya Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Mehmet Şahin, Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk kültürünü tanıtma ve parlamenterler arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü.

Şahin, ABD’deki Niagara Foundation adlı kuruluş tarafından verilen ödülünü Türkiye’yi ve Türk Kültürünü tanıtmak amacıyla İllinois eyaletinde bulunan ilk Eyalet Meclisi binasında organize edilen programda aldı. Programa TBMM adına davet edilen Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, uzun yıllardan beri ABD’de Türk Kültürünü tanıtmak için gayret gösteriyor.

Katılımın oldukça yoğun olduğu programa bir çok ülkenin büyükelçileri, senatörler, bürokratlar ve ABD’deki Türkler iştirak etti. Türk kültüründen değişik örneklerin sergilendiği programa büyük ilgi gösteren ABD’li yöneticiler ‘Abraham Lincoln hayatta olsaydı bu manzara karşısında gurur duyardı’ dediler.

Mehmet Şahin, geleneksel Türk kültürüne ait örneklerden birçok senatöre özel hediyeler hazırlayarak sundu. ABD’deki Türklerin kültürel değerlerini korumaları ve tanıtmaları amacıyla tertiplenen bu tür etkinliklerin Türk lobiciliği adına oldukça faydalı olduğunu ve Türkiye’yi doğru tanımaya vesile olduğunu dile getirildi.

Daha sonra Chicago Başkonsolosluğunu ziyaret eden Şahin, konsolosluk faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Akşam da onuruna yemek veren Kırgız öğrencileri ile bir araya gelen Şahin burada yaptığı konuşmada “Küreselleşen dünyada artık herkes her yerde her türlü sosyal, ekonomik ve kültürel etkinliklerini yapabilmektedir. Yeter ki dünya ile entegre olup kendinizi ifade edebilecek fırsatlarınız ve imkanlarınız bulunsun. İşte bugün sizler bu şansa sahipsiniz ve artık bütün dünyada her alanda işbirlikleri kurabilecek kapasiteye sahip olarak büyük işler başaracaksınız.” dedi

Türk Dünyası festivalinde tekrar buluşmak üzere davet alan Şahin “Bu tür festivallerde illerimizin ve belediyelerimizin kendilerini anlatmalarına fırsat verilmesi büyük bir şans. Bu sene Türk Dünyası Festivalinde imkan olursa Malatya’yı ve Malatya kayısısını tanıtmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra İş dünyası ile görüşmeler yapmak için New York’a geçen Şahin, burada dünyanın büyük firmalarının yetkilileriyle görüşerek Türkiye’ye davet etti. Üniversal firmasının 9 Haziran’da Türkiye’ye davetini kabul ettiğini ifade eden Şahin büyük bir enerji yatırımı yapmak isteyen Chevron adı firmayla da temasa geçtiklerini ve yatırım temaslarının devam ettiğini kaydetti. Şahin ayrıca kayısı ile ilgili olarak da Nema isimli bir firmayı Malatya’ya davet ettiğinin altını çizdi."

FOTO: Şahin (sağ baştaki) ABD'deki tören sırasında..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız