SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin'e Bir Mektup Daha

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e, Oftaş- Gençlerbirliği bağına dikkat çeken bir mektup daha göndererek, liglerin tescilinin önümüzdeki günlerde yapılacağını, ancak iki takım arasındaki bağı Malatyaspor'un mahkemeye götürdüğünü bildirdi ve meydana gelebilecek sıkıntılara dikkat çekti.

Daha önce de aynı konuda yine bakan Şahin'in yanı sıra Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Başkan Vekili Affan Keçeci'ye birer mektup gönderen Aslanoğlu, bakan Şahin'e gönderdiği ikinci mektubunda şöyle dedi:

"Sayın Bakanım,

FİFA-UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu uygulamalarında bir futbol Kulübünün Türkiye Süper Ligi'nde bir takımla temsil edilmesi açık ve aleni belirtilmesine karşın, Gençlerbirliği ve Gençlerbirliği Oftaşspor Kulübü arasındaki organik ve fiili bağın açıkça belli olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu bugüne kadar bu konuda hiçbir önlem almadan önümüzdeki günlerde Türkiye Futbol Liglerinin tescilini yapacaktır.

Yine Türkiye Futbol Federasyonunun müsabaka talimatınca Türkiye Süper Liginde ancak bir kulüple temsil edilmesi açıkça belirtilmesine karşın Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Gençlerbirliği Oftaş Kulüplerinin tescili bu şekilde yapıldığında önümüzdeki dönemlerde sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı açıkça belirtmek isterim. Gençlerbirliği Kulübü ile Gençlerbirliği Oftaş Kulübünün adresleri, tesisleri, logoları ve formalarının aynı olduğu ve yönetimdeki isimler farklıda olsa Gençlerbirliği Oftaş Kulübünün yöneticileri yıllardır Gençlerbirliği Spor Kulübünün de yöneticileri olduğu açık ve net şekilde görülmektedir.

AOÇ Genel Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen arazinin Gençlerbirliği Spor Kulübünün kullanımına verilmesine rağmen bu tesislerin her iki kulüp tarafından ortaklaşa kullanıldığı bilinmektedir.

Sayın Bakanım,

FİFA-UEFA Futbol Federasyonu müsabaka talimatları uyarınca bir kulübün Türkiye Süper Liginde ancak bir takımla temsil edilebileceği hükmü çok açık ve net bir şekilde belli olmasına rağmen liglerin bu şekilde tescil edilmesi halinde önemli sorunlarla karşı karşıya kalacağımız bir gerçektir.

Bu konuda Malatyaspor Kulübü konuyu yasal zemine götürmüş ve Ankara Mahkemelerinde dava açmıştır. Ancak önümüzdeki süreçte başka kulüplerin de yapacağı itirazları göz önünde bulundurarak futbol federasyonunun bu konuda gerekli yönetmelikleri uygulaması Türkiye Futbol Liglerinin geleceği açısından önemli sorunları ortadan kaldıracaktır.

Spordan sorumlu bir bakan olarak konunun önemi uyarınca gerekli önlemlerin alınmasını önemle bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız