SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin'in 'Gayet İnce' Hesabı!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:54
Şahin'in 'Gayet İnce' Hesabı!.
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Paralel yapı’ olarak adlandırdığı ve Fethullah Gülen Cemaati’ne karşı mücadelede en önemli koz olarak gördüğü dershanelerin kapatılmasını öngören yasa tasarısının TBMM’deki oylamasına kendisi de dershane işletmecisi olan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in katılmadığı belirlendi.

Dershanelerin kademeli olarak kapatılmasının yoğun biçimde tartışıldığı 2012 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dershanelerin kapatılmasını savunan tezlerine karşı çıkan ve partisinin genel görüşüne ilk defa muhalefet eden Mustafa Şahin, “Siz sınavları kaldırmadan dershaneleri kaldıramazsınız” şeklinde konuşmuş ve bu açıklaması ‘Başbakana Muhalafet mi?’ başlığı ile haberleştirilmişti. 

Şahin, TBMM’de 28 Şubat Cuma gecesi görüşülen ve Başbakan Erdoğan’ın büyük önem verdiği, dershanelerin kapatılmasını içeren yasa tasarısının oylaması olduğu halde Ankara’ya gitmeyerek Malatya’da kaldı. 

Mustafa Şahin, dershanelerle ilgili olarak, partinin kapatma yönündeki kararına karşı “hayır” dememiş olduğu gibi, kendi işine sahip çıkma adına “evet” demeyi de göze alamadığını, TBMM’deki oylamaya katılmayarak gösterdi. 

Görüşmeleri 28 Şubat Cuma’yı 1 Mart Cumartesi’ne bağlayan gece yarısından sonra saat 01.31’e kadar süren ve başta Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen dershane işletmecileri olmak üzere dershane sektörünün şiddetle karşı çıktığı yasa tasarısı, muhalefetin 22 oyuna karşılık, AKP’lilerin 226 oyuyla  meclisten geçti.

 “Postmodern darbe” olarak adlandırılan 28 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Fethullah Gülen cemaatine ağır eleştirilerde bulunan Şahin’in, aynı gece TBMM’de Gülen Cemaati gibi kendisini de mağdur edecek dershanelerin kapatılması ile ilgili oylamaya katılmaması ise ilginç bulundu. Şahin'in, malatyahaber.com'un "Bir Haşhaşi Demediği Kaldı" başlığıyla yayınladığı açıklamasındaki Gülen Cemaatine yönelik ağır eleştirilerinin, mecliste dershanelerin kapatılmasıyla  ilgili oylamaya katılmamasına karşı kendisini "emniyete alma" olarak da yorumlandı.

Milletvekili Şahin, dershaneler ile ilgili tasarının TBMM’de kabul edilmesinden sonra, 1 Mart Cumartesi sabahı Malatya’dan Ankara’ya gitti, TBMM’de aynı gün başlayan “Demokratikleşme Paketi” görüşmelerine ve oylamalarına katıldıktan sonra, 2 Mart Pazar günü tekrar Malatya’ya döndü.

2012’de de Karşı Çıkmıştı 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, dershanelerin kapatılacağını kesin bir dille vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2012 yılında bu yönde yaptığı açıklamaları sonrasında yaptığı bir konuşmada, dershanelerin sınavlar kaldırılmadan kapatılamayacağını savunmuştu. Dershane işletmeciliği ile tanınan Şahin’in bu tavrı Malatyahaber.com’un 16 Kasım 2012 tarihinde aşağıda verilen habere konu olmuştu: 

BAŞBAKANA MUHALEFET Mİ?

Milletvekili olmadan önce kendisi de dershane sahibi olan ve seçildikten sonra hisselerini 720 bin lira karşılığında devrettiği öne sürülen milletvekili Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin bir dille kapatılacağını ilan ettiği dershaneler için başbakana muhalefet eder gibi konuştu: “Dershanlerin kapatılması ile ilgili olarak yaşanan endişelerin bertaraf edilmesi konusunda sayın bakanımızla görüştük. Unutulmamalıdır ki dershaneler, o dönemde bakanlığın yanlış uygulamaları sonucu meydana gelen ihtiyaçtan doğmuştur. Siz sınav sistemini ortadan kaldırmazsanız, dershaneleri kapatamazsınız. Kapatırsanız, onun yerini başka şekilde doldurulur.  Sektörde 100 binden fazla insan çalışıyor. Bunları görmezden gelemezsiniz” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız