SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şahin'in Malatya Ziyareti..

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Daha çok yoksula yardım eden ve bununla övünen bir hükümet olmak istemiyoruz. Amacımız, bu ülkede yardıma muhtaç hiç kimse kalmasın" dedi. Bir süre önce onarılan Ulucami'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende de, uzun zamandır birarada görülmeyen 3 AKP milletvekilinin de yan yana geldiği gözlendi. Bu arada, bakanın Yeni Cami'deki incelemesi sırasında bir el silah sesi duyuldu. Olayın, yeni aldığı kuru sıkı tabancayı deneyen bir gencin tetiğe dokunmasıyla meydana geldiği, bakanın gezisiyle ilgisi olmadığı öne sürülürken, polisin bu olayla ilgili 3 kişiyi yakaladığı öğrenildi.

Elazığ'dan karayoluyla Malatya'ya gelen Şahin, Kömürhan'da bir süre dinlendikten sonra, İnönü Üniversitesi karşısında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce yaptırılmakta olan Atletizm Kompleksi'nde incelemelerde bulundu ve daha sonra Battalgazi ilçesine geçerek, burada bir süre önce "onarımı yapılan" tarihi Ulucami'nin açılışına katıldı, daha sonra Kervansaray'da inceleme yaptı. Cuma namazını Ulucami'de kıldıktan sonra, açılış törenini yapan bakan, konuşma sırası geldiğinde ikindi ezanı okununca konuşmasını kısa kesip, namaz için tekrar Ulucami'ye gitti. Daha sonra plaket töreni yapıldı, ardından da bakan ve beraberindekiler Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nı gezdi.

"STAD İÇİN YER ARIYORUZ.."
Bakanın Kömürhan'da iken bir gazetecinin “ Amatör sporcularımızın durumu içler acısı Bakanlık olarak amatörlerimizin durumlarının iyileştirilmesi konusunda bir çalışmanız var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Evet, bu sorun bütün şehirlerimizde var. Şimdi bir fotoğraf çekiyoruz. Kaç kulübümüz var, kaç sahamız var. Var olan sahaların soyunma odaları başta olmak üzere diğer problemlerinin fotoğrafını çekiyoruz.

Malatya özelinde ise mevcut stat kent içerisinde kalmış. Onun için bir yer arıyoruz. Ayrıca 5 bin kişilik bir spor salonu yapmayı da düşünüyoruz. Valilik, Belediye ile yaptığımız görüşmelerde yer sıkıntısının olmadığını belirttiler. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, İl Özel İdare ve Malatya Belediyesi işbirliği ile Malatya’mıza 5 bin kişilik bir spor salonu kazandıracağız”

ATLETİZM KOMPLEKSİNDE..
Bakan M.Ali Şahin ve beraberinde ki heyet daha sonra İnönü Üniversitesi karşısında bulunan ve Gençlik Spor Genel müdürlüğü tarafından yaptırılan Atletizm kompleksi alanına geçti.

Bir gazetecinin “2007 Dünya Bilardo şampiyonasının Türkiye’de yapılması kararlaştırılmıştı. Bilardo sporu konusunda her türlü altyapıya müsait olan ilimize ev sahipliği verilemez m?i” sorusuna “Bu konuda hiçbir bilgim yok. Bilardo Federasyonu Başkanı ile görüşeyim.” yanıtını veren bakana, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz “Sayın Bakanım, Bilardo Federasyonu asbaşkanlığı görevini yürütüyorum. Bu şampiyonanın ilimizde düzenlenmesi için ödüller de aralarında olmak üzere 18.500 euro gibi bir ödeneğe ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Bakan Şahin de “Tamam o zaman. Biz de Bakanlık olarak Spor Toto’nun sponsorluğunda bu şampiyonayı üstleniriz” dedi ve soruyu soran gazeteciye “Sen özel mi geldin, hep bir şeyler istiyorsun” diye takıldı.

ULU CAMİ'DE..
Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde restore edilen Ulu Camii'nin yeniden ibadete açılması sebebiyle düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Ali Osman Başkurt, Fuat Ölmeztoprak, Münir Erkal, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MKYK Üyesi Öznur Çalık, daire müdürleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

ATIŞAN İKİ MİLLETVEKİLİ VE BAKAN GÖNDERMESİ..
Kürsüye ilk olarak gelen Münir Erkal, milletvekili olduktan sonra özellikle tarihi eserler konusunda uzman olması nedeniyle çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü belirttikten sonra “Ben de Battalgazi’liyim. Dedemin burada malı-mülkü vardır. Hatta benim de burada bir bahçem var”dedi.

Fuat Ölmeztoprak da yaptığı konuşmada Tarihi kültürel varlıkların önemi üzerinde durdu ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ali Osman Başkurt ise “Benim Battalgazi’de malım mülküm yok ama, doğumum burası benim nüfus cüzdanımda doğum yeri Battalgazi yazıyor.” diye başladığı konuşmasını “Bugün benim çok mutlu günüm. Çünkü milletvekili olmadan önce bu eserleri her gördüğümde kahroluyordum. Ama şimdi çok mutluyum. Bu eserleri ayağa kaldırmakla, tarihimize, atalarımıza olan borcumuzu ödedik” diye sürdürdü.

Bakan Şahin de, Erkal ve Başkurt'un konuşmalarına atıfta bulunarak “Benim Battalgazi’de malım-mülküm yok, nüfus cüzdanımda da Battalgazi doğumlu yazmıyor ama Battalgazi ideallerinin takipçisi olduğum için ben de Battalgazi’liyim” diye konuştu.

Şahin konuşmada, tarihi eserlere sahip çıkacaklarını söyleyerek, "Dönemin Vakıflar Genel Müdürü Nurettin beye demiştim ki, 'Bizim sorumluluğumuz altında kaç tane eser var. Kaç tane vakıf eserinden sorumluyuz'. Bana 9 bin 459 adet eserin bulunduğunu söylemişti. Sonra yönetim değişikliği oldu, şimdiki genel müdürümüz Yusuf Beyazıt'ı göreve getirdim. Bir süre sonra Yusuf'a sordum, 'Yusuf ne kadar vakıf eserimiz var.' 'Sayın bakanım bu kayıtlar eksikmiş 18 bin 500 tane eser var' dedi. Envanteri bile doğru dürüst tutulamamış olan bir Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü devraldık" diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 4 yıldan bu yana hazineden tek kuruş para almadığını ifade eden Şahin, "2003 yılı bütçemiz, göreve geldiğimizden hemen sonra yıllık bütçemiz 40 trilyon liraydı. Şu anda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılı bütçesi 400 trilyon lira. Tam 10 katı artmıştır. Nasıl arttı? İlk cevabınız şu olur, tabiki genel bütçeden, maliyeden ödenek aldınız. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne göreve geldiğimden beri hazineden bir tek kuruş aktarım olmamıştır. Bir tek kuruş oradan yardım almıyoruz" dedi.

Bakan Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kendi imkanlarıyla bütçesini oluşturduğunu kaydetti. AKP iktidarı döneminde vakıf eserlerine önem verildiğini anlatan Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Önceki 4 yıllık dönemde ne kadar vakıf eseri onarılmış diye baktığımızda şunu görüyoruz, sadece toplam 46 tane vakıf eseri onarılmış. Peki sizin döneminizde 4 yıllık dönemde şu ana kadar ne kadar vakıf eseri bu yıl itibariyle onarılmış, restore edilmiş olacak? Bin 800 civarında. Şimdi kıyaslayın lütfen. Bizden önceki dönemde sadece 46, bizim 4 yıllık dönemde bin 800 adet eser onarılmış. Bu aradaki fark bir anlayışın, bir hizmet anlayışının farkıdır ve ürünüdür."

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kuru gıda yardımlarına da başladığını anlatan Bakan Şahin, "Daha çok yoksula yardım eden ve bununla övünen bir hükümet olmak istemiyoruz. Amacımız, bu ülkede yardıma muhtaç hiç kimse kalmasın ve gerçekten yardım yapmak isteyenlerin yardım edilecek kişiyi aradığı bir toplum düzeni kurmak istiyoruz. Hedefimiz budur" ifadelerini kullandı.

Ulucami'nin ardından Kervansaray'da inceleme yapan bakan ve beraberindekiler daha sonra kent merkezine gelerek Kernek'teki Şelale Restaurantta yemek yediler.

MALATYASPOR FORMASI..
Turgut Özal Spor, Eğitim ve Kamp Merkezi'ni gezen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, burada antrenman yapan boksçuları ve güreşçileri izledi. Minik güreşçilerle toplu fotoğraf çektiren ve sonra bağdaş kurup, güreş gösterisini izleyen Bakan Şahin, sporcuları alkışladı.

Daha sonra Malatya İnönü Stadı'nda da incelemelerde bulunan Bakan Şahin'e, Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, üzerinde adının ve soyadının yazılı olduğu 44 numaralı Malatyaspor forması hediye etti.

YENİ CAMİDE..
Bakan Şahin ve beraberindekiler, "onarımı" bir süre önce tamamlanan kent merkezindeki Yeni Cami ve yeniden düzenlenen çevresinde incelemelerde bulundu.

VALİLİKTE..
Bakan Malatya Valiliğini de ziyaret etti. Ziyarette bir basın mensubunun, "Papa'nın ziyareti sırasında Hıristiyan kültürünü ifade eden eserlerle ilgili hükümetten her hangi bir talebi ve isteği oldu mu?" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Bakan Şahin, "Hayır, hükümet adına Papa ile ben görüştüm. Böyle bir talebi olmadı. Hatta, Türkiye'de gayrimüslim cemaatlere mensup vakıflarla ilgili düzenlemelerden bahsettim. Kendisinin bu konularla ilgili farklı ve derinlemesine bir bilgisinin olmadığını söyleyince Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi, 'Bu çalışmalardan genel olarak memnunuz, ancak uygulamada bazı sorunlarla karşılaşıyoruz' dediğinde, 'Uygulamada ki sorunları çözmek kolaydır, neyse sorunları bana getirin yardımcı olayım' dedim. Bunun dışında, Papa'nın bu ikili görüşmede her hangi bir başka düşüncesi, önerisi ve beklentisi olmadı" diye konuştu.

Papa'nın yaptığı ziyareti değerlendirerek, bu ziyaretle Türkiye'nin dünyaya güzel izlenimler verdiğini anlatan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, "Papa'nın halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkeye yönelik bir olumsuzluğu var mıdır diye düşünmeye hiç gerek yoktur. Herkesin dini kendinedir. Bizim milletimiz kendi inancını, kendi kültürünün idrakindedir. Bu ziyareti Türkiye'nin tanıtımı açısından değerlendirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki, ev sahipliğimiz, demokratik bir ülke, halkı Müslüman ve demokratik devlet yönetiminde laiklik ilkesini benimsemiş bir ülkenin nasıl hoşgörülü, konuksever ve gelişmiş olduğu bakımından sanırım dünyaya güzel izlenimler verdik. Bu ziyaretin bu şekilde değerlendirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

Papa'nın yaptığı ziyaretin Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Şahin, "Ziyaret, dinler arası diyaloğu ve dünya barışı açısından güzeldir. 'Niye kavga ediyoruz, inançlarımız farklı olabilir ama asgari müştereklerde birleşebiliriz, dünya barışına katkı sağlayabiliriz' mesajı buradan çıkmıştır. Buna da Türkiye Cumhuriyeti vasıta olmuştur. Bundan her halde iftihar etmemiz gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, Yeşiltepe Sentetik Çim Sahası'nın da açılışını yaparak burada 2 bayan futbol takımının arasındaki maçı başlattı.

BELEDİYEDE..
Bakan, akşam saatlerinde de Malatya Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bakanın bu ziyaretiyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun bülteninde şöyle denildi:

"..Ziyaret sırasında Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e kısa bir brifing verdi. Akın, Malatya’nın il geneli itibariyle 1 milyon civarında nüfusunun olduğunu ve doğu-batı istikametinde gelişen bir il olduğunu belirterek, yerleşim açısından tarım arazilerinin kurtarılması için beydağı eteklerini imara açtıklarını söyledi.

Görev geldikten sonra Özelleştirme kapsamında olan Sümerbank arazisinin tapusunu alarak buraya şehir parkı yapılması için inşaata başladıklarını belirten Akın, bunun haricinde, Yeşiltepe bölgesinde 16 dönümlük bir alana park ve trafik eğitim merkezi yaptıklarını, Taştepe bölgesinde bir sağlık merkezi yaparak hizmete açtıklarını, Belediye tarihinde ilk defa 2 adet araç alt geçidini yaparak hizmete sunduklarını, yine 18 kilometrelik yağmursuyu drenaj kanallarının 12 kilometrelik kısmını bitirerek yağışlarda yaşanan sorunları ortadan kaldırdıklarını, eski Belediye Başkanı A.Münir Erkal zamanında kredisi bulunan, önceki Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde inşaatına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi’nin 1.5 yıllık yoğun bir çalışma neticesinde bitirilerek, Karakaya Baraj gölünün ekolojik dengesinin düzeltildiğini, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla, Şeker fabrikası arazisinin fabrika alanının dışındaki bölümün alındığını, Meyvecilik Araştırma arazisinin 3 yıl içerisinde Belediye’ye devredilmesi için protokol imzalandığını, Başbakanlık TOKİ tarafından Beydağı eteklerinde yaptırılan konutların haricinde Belediye olarak Yeşiltepe bölgesinde toplu konutların yapımının hızlanarak devam ettiği söyleyerek, Malatya’nın Büyükşehir olmayı hak eden bir il olduğunu söyledi.

Malatya’nın kalabalık bir şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, değişik bölgelere hizmet götürerek, alt merkezler oluşturup, Malatya’yı çok merkezli hale getirmeyi hedeflediklerini, ayrıca da ileriye yönelik olarak da hafif raylı sistemi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Basın mensuplarına bir selamlama konuşması yapan Bakan Şahin, basın mensuplarını kutladı. Malatya’da basın mensuplarının görevlerini büyük bir titizlikle yerine getirdiğini, bunun her yerde karşılaşılan bir durum olmadığını belirten Şahin, “Malatya’da halkın haber alma hakkının kullanılmasına yardımcı olan basın mensupları arkadaşlarımızın böyle koşturuyor olmaları her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerini tebrik ediyorum. Meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.."

Akşam Dede Korkut Parkı Restaurantı'nda verilen yemeğe katılan Şahin, saat 21.30'da uçakla İstanbul'a hareket etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız