SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahipsiz Ata Cerrahi Müdahale

0
Güncellendi - 2018-06-20 16:30:26
Sahipsiz Ata Cerrahi Müdahale
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonlarının yanı sıra cerrahi müdahalelerine de imkân tanıyor.

Yeniköy bölgesinde 128 dönüm alan üzerine kurulan ve kısa bir süre önce hizmete giren Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı’nda ilk kez sahipsiz bir ata cerrahi müdahale yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde duyarlı vatandaşlar tarafından Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezine sokakta başıboş dolaşan hasta bir atın olduğu bildirildikten sonra, Tarımsal Hizmetler Dairesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sahipsiz atın sokaktan alınarak Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı’na götürüldü.

Burada yapılan muayenesinde oldukça bitkin ve hasta olduğu, ayrıca sağ gözünde büyük bir kitlenin bulunduğu sahipsiz at öncelikle tedavi altına alınarak beslenmeye ve ilaç tedavisine başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da Hayvan Barınağı ziyareti sırasında sahipsiz atı bakıldığı yerde görmüş ve gerekli müdahalenin yapılarak hayvanın biran önce sağlığına kavuşturulmasını istemişti.

Ata yapılan ilaç tedavisinin ardından söz konusu kitle, operasyona uygun hale geldikten sonra cerrahi müdahale ile atın gözünden alındı. Cerrahi müdahale sonrasında da tedavisi devam eden at, sağlığına kavuşturularak, doğal yaşam alanına bırakıldı.

İlk kez ata cerrahi müdahale yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından gerek Mal-Et arkasındaki Geçici Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezinde gerekse de Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanında ilk kez bir ata cerrahi müdahale yapıldığı belirtildi. Ağırlıklı olarak köpek ve kedi gibi hayvanların bakım ve tedavilerinin yapıldığı merkezde, hayvanlar ile ilgili cerrahi müdahalelerde her türlü ekip ve teçhizat imkânlarının yeterli olduğu kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız