SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şahıs, Dernek ve Vakıflar Yaptı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:17
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Malatya Din Görevlileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Milletvekili Çalık’ın beraberinde Battalgazi İlçe başkanı Osman Güder, AKP İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ve partili yöneticiler yer aldı.

Malatya Din Görevlileri Koruma ve Yardımlaşma Derneğini Başkanı Abdulkadir Ateş, “Camiler barışın, sevginin, saygının sembolü, işaretidir. Camide protokol yok, zengin, fakir, amir, küçük, büyük herkes orada bulunuyor ve ümmet olma bilincini orada herkes deklare ediyor” dedi.

Milletvekili Çalık ise, özellikle din görevlisi hocalara yapmış olduğu hizmetler için teşekkür etti. Camilerin sadece ibadetlerin yapıldığı yerler değil aynı zamanda sosyal paylaşımın, kardeşliğin, huzurun bir arada olduğu mekanlar ve öğretiler olduğunu belirten Çalık, şöyle konuştu: "Siz, orada verdiğiniz vaazlarla toplumu aydınlatıyorsunuz, bilinçlendiriyorsunuz, bizim ışığımızsınız, bizim yol göstericilerimizsiniz. 10 yıllık AK Parti iktidarında din görevlileri ile alakalı çok önemli işler yaptık. Hatırlatmak gerekirse, 2012’de kadrolu statüde bin 786 imam-hatip, 146 müezzin, sözleşmeli statüde 6 bin 275 imam-hatip aldık ve 644 müezzin olmak üzere toplam 8 bin 441 din görevlisi atandı."

Türkiye’de toplam 7 bin 727 yeni cami ve mescitin ibadete açıldığını anlatan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Camilerin tamamı hayır işleri kapsamında şahıslar ve dernekler tarafından yapıldı. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum, vakıflar tarafından yapıldı. 1 Mart 2013 tarihinden itibaren yıllar itibariyle Vakıfların Genel Müdürlüğümüz tarafından tamir, bakım, onarım, restorasyon yapılan eser sayımız 2 bin 500 tanedir. Vakıf kültür varlıklarının proje ve onarımları için 1 Ocak 2003 tarihinden bugüne toplam 722 milyon 712 bin TL harcama yapıldı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız