SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şahısları Mağdur Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 336 sayılı kanun teklifi ile şirketlerin ve şahısların daha önce yaşamış olduğu mağduriyetlerin giderilmesiyle şahıslar, şirket ve şirket ortaklarının ticari anlamda rahatlayacağını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Şahin, “Bugün Adana’ da açlık grevine destek vermek amacıyla PKK yandaşlarının düzenlemiş olduğu izinsiz gösteri sırasında atılan molotofkokteyllerden birisi çevik kuvvet polisimizin üzerine düşmüştür. Polis memurumuz son anda meslektaşları tarafından yanmaktan son anda kurtarılmıştır. Polis memurumuza acil şifalar diliyor ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

336 Sıra Sayılı Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin 3. maddesi üzerine şahsım adına söz almış bulunuyorum. Kamu İhale Kanunu ve 3069 sayılı TBMM üyeliği ile bağdaşmayan işler hakkında kanun ile 2531 sayılı kamu görevlerinden ayrılanların yapamayacakları işler hakkındaki kanuna istinaden, hakkında kamu davası açılmasına karar verilenler yargılama sonuna kadar 4734 sayılı kanun kapsamında yer alan kurum ve kuruluşların ihalelerine katılmamakta, ayrıca madde ile kanunun 58. maddesinin ikinci fıkrasına yapılan atıf nedeniyle hakkında kamu davası açılan tüzel kişilerin şahıs şirketi olması halinde sermayenin yarısından fazlasına sahip olan gerçek ve tüzel kişi ortakları kamu davası açılanın, ayrıca bir şahıs şirketinde ortak olmaları halinde bu şahıs şirketi sermaye şirketine ortak olmaları halinde ise sermayenin yarısından fazlasına sahip olmaları kaydıyla bu sermaye şirketi de ihalelere katılmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Bu durum neticede şahısların, şirketlerin mağdur olmalarına sebep olmaktadır. Bu durumun ortadan kaldırılması için 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 59. maddesinde yer verilen özel düzenleme ve özel kanunlarda yer verilen düzenlemeler nedeniyle ihaleye katılamayacak durumda olanların ihalelere katılmaları halinde , bu kişilerin sadece tekliflerinin değerlendirme dışında bırakılması ve verdikleri geçici teminatların hazineye gelir kaydedilmemesini teminen 4734 sayılı kanunun 11. maddesinin a bendinin ilk cümlesi değiştirilerek, kamu ihalelerinden yasaklanmış olma halinin idari bir işlem veya mahkeme kararının bulunması koşuluna bağlanması öngörülmektedir. Hakkında kamu davası açılmış olanların yargılama sonucunda beraat etme ihtimalleri de göz önünde bulundurularak, sadece ihalelere katılmaktan yasaklanmayıp aynı zamanda verdikleri geçici teminatların hazineye gelir kaydedilmesi hususunun mahkeme kararı şartına bağlandığının hakkaniyete uygun bir düzenleme olacağı kanaatindeyim” diyen Şahin, 336 sıra sayılı kanun teklifi ile şirketlerin ve şahısların daha önce yaşamış olduğu bu mağduriyetlerinin giderilmesiyle şahıslar şirket ve şirket ortaklarının ticari anlamda daha rahatlamış olacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız