SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sahne Sırası Sende' Finali

0
Güncellendi - 2017-04-02 04:16:15
'Sahne Sırası Sende' Finali
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro Yarışmaları" bölge finali Malatya'da başladı.

İnönü Üniversitesi kampüsündeki Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, 81 ildeki Gençlik Merkezlerine üye gençlere tiyatro, Türk müziği ve şiir okuma yarışmalarında yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyor.

Şubat ve Mart aylarında düzenlenen il birinciliği yarışmalarına şiir okuma dalında 4 bin 360, Türk müziği yarışmasına 3 bin 924, tiyatro yarışmasına 7 bin genç başvurdu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Sahne Sırası Sende" ses yarışması, 18-21 ile 22-29 yaş arası solo erkek ses, solo kız ses ve solo çalgı dallarında düzenlenirken, bin yıllık kültürün sahneye taşındığı yarışmada gençler, Türk halk, Türk sanat ve geleneksel Türk müziğinden eserler seslendirdi. Bölge finaline 20 ilden gençler katıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Serdar Baykan, programın açılışında yaptığı konuşmada, sıradan kalabalıkları toplu yapan en önemli unsurun kültür ve sanat olduğunu belirterek, kültür, sanat ve bir enstrümana gönül vermenin ancak kendini adamakla mümkün olacağını söyledi.

Bakanlık olarak kültür ve sanata katkı sunmak amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade eden Baykan, şunları belirtti:

"Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde Cumhurbaşkanımız çok önemli bir söz söyledi. Dedi ki 'Eğitimle kalıcı hale getirilememiş veya kültür sanatla takip edilmemiş bir kalkınmanın bizi götüreceği yer, sevgisizlik ve zevksizliktir.' Orada Prof. Dr. Erol Parlak söz verdi, 'Müzik üniversitesi kurulacak.' dedi. Önümüzdeki hafta müzik üniversitesinin kurulması için çok yoğun bir çalışma başlayacak."

Baykan, 241 olan gençlik merkezi sayısının 2017 yılı sonunda yatırımlarla 350’ye ulaşacağını vurgulayarak, "Tesisler inşa edilir ama tesisleri inşa etmek kadar insanı inşa etmekte çok önemli. Hiç kimse kültür ve sanatta ilerlemenin kolay olduğunu söylemiyor, hiçte kolay değil. Sahnede gençlerimizi gördüğümde, heyecanlı da olsa eserini de unutsa alkış alıyor." diye konuştu.

Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan da kültür ve sanat olgularının insanlar üzerinde olumu etki yaptığını ifade ederek, toplumsal yaşamı sanatsız bağımsız düşünülemeyeceğini belirtti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız