SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Belgeli Ehliyete 1 Tutuklama..

A- A+ PAYLAŞ

Sınavlara girmeden ve sahte belgelerle sürücü belgesi alınması olayı ile ilgili yakalanan 5 kişiden 1’i tutuklanırken, 4’ü 1000’er YTL kefaletle serbest bırakıldı. Polis 3 kişiyi de arıyor. Öte yandan, bir kadın da eşinin sahte lise diplomasıyla işe girdiğini savcılığa ihbar etti.

EHLİYET SAHTEKARLIĞI..
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, bazı kişilerin ehliyet sınavına girmeden sahte sürücü belgesi sertifikası ve sahte okul diplomaları ile sürücü belgesi aldıkları saptandı. Trafik Şube Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucu, bu işe aracılık eden 46 yaşındaki H.A. adlı şahıs ile bu yöntemle ehliyet aldıkları saptanan 24 yaşındaki N.G., 39 yaşındaki Z.A.K., 42 yaşındaki A.B. ve 27 yaşındaki M.B. gözaltına alındı, 3 ehliyete de el konuldu. “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye verilen zanlılardan H.A. tutuklanırken, diğer 4’ü 1000’er YTL kefaletle serbest bırakıldılar. Polis olaya karışan 39 yaşındaki A.K., 52 yaşındaki M.C. ve O.A. adlı şahısları arıyor.

EŞİNİ ŞİKAYET ETTİ..
Öte yandan, 30 yaşındaki M.Ö. adlı kadın, Savcılığa dilekçe ile başvurarak 34 yaşındaki eşi M.Ö.’nün ortaokul mezunu olmasına rağmen sahte lise diploması ile işe başladığını kayınbiraderi 29 yaşındaki H.Ö. ile birlikte bu diplomayı kendilerinin hazırladığını öne sürdü. Polis olayla ilgili olarak M.Ö. ve H.Ö.’nün yanı sıra 33 yaşındaki A.İ.’nin de ifadelerini aldı. A.İ.’ye ait 1 adet lise diplomasına el konulurken, şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız