SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Diplomacılar Adliyeye Verildi

0
Güncellendi - 2016-04-01 20:59:23
Sahte Diplomacılar Adliyeye Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Adana, Osmaniye, Düzce, Malatya ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda sahte diploma düzenleyerek atanamayan öğretmenlerin atanmalarını sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü kadın 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, isimleri açıklanmayan ve sevgili oldukları öğrenilen 2 öğretmen adayı kavga edip ayrılınca, bayan aday bir süre sonra biyoloji öğretmeni olarak atandı. Erkek öğretmen adayı da ayrıldığı sevgilisinin puanının yeterli olmamasına rağmen nasıl atandığını öğrenmeye çalıştı. Gencin, ayrıldığı sevgilisinin sahte diploma ile atandığı şüphesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı şikayet üzerine Türkiye genelinde sahte diplomalı öğretmen olayı ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Mali Şube Amirliği ekipleri de Adana'da 3 ay önce başlattıkları çalışmada sahte diploma şebekesini ortaya çıkardı.

Yapılan çalışmada, sahte diploma çetesinin elebaşısının Adana Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunu Z.K.'nin 2014 yılında coğrafya, matematik, sosyal bilimler, beden eğitimi, Türkçe, tarih gibi bölümlerden mezun olan 11'i bayan 22 atanamayan öğretmenin diplomasını, özel eğitim öğretmeni diploması olarak değiştirip sisteme girerek 2014 yılında atanmasını sağladığı tespit edildi. Z.K.'nin sahte diplomayı 35 ile 50 bin lira karşılığında sağladığı, kendisine 15 kişinin de aracılık yaptığı belirlendi.

Operasyon için harekete geçen ekipler, düzenledikleri eş zamanlı operasyonda Adana'da 6, Pozantı ilçesinde 1, Osmaniye'de 3, Düzce'de 2, Malatya'da 2 ve Mersin'de 2 olmak üzere toplam 16 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında 11'i bayan 22 öğretmenin de diplomalarının sahte olduğu belirlenerek görevlerine son verildi.

Aralarında sahte diploma şebekesinin elebaşı olduğu ileri sürülen Z.K. ile birlikte toplam 16 kişi, emniyette sorgulandı. Zanlılardan 5 kişi ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakıldı. Geriye kalan 3'ü kadın 11 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında şebeke lideri Z.K, "Devletimiz var olsun. Buradaki insanlar sıradan ve gariban insanlar. Bu olayı cemaat yaptı, cemaatin komplosuyla karşı karşıyayız. Tüm Türkiye bunu duysun. Allah devletimize zeval vermesin. Önceki davam bitti. Davam falan kalmadı. O da cemaatin operasyonuydu. Yapanlar alındı zaten. Polisin suçu yok onları başımızdan Allah eksik etmesin" dedi. Şebeke liderinin basın mensuplarına "Çektiğiniz o fotoğrafları bana gönderin" demesi de dikkat çekti.

Adana- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız