SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Ehliyet Şebekesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:23
Sahte Ehliyet Şebekesi
A- A+ PAYLAŞ
 
Şanlıurfa merkez ilçeleri ve bazı illerde, sahte ehliyet düzenleyen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında 2 polisin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda sahte ehliyet ele geçirildi. 
 
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ehliyet soruşturması kapsamında, Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Şanlıurfa merkez ile Bozova, Birecik, Suruç, Siverek, Viranşehir, Akçakale ve Ceylanpınar ilçeleri ve Gaziantep, İstanbul, Aydın, İzmir, Malatya, Adana, Antalya, Adıyaman, Mersin, Van, Hatay, Osmaniye, Ordu, Balıkesir ve Kahramanmaraş'da bulunan 136 kişi adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi, 49 adet sahte ehliyet, 6 adet, sahte ehliyetlerin verilerinin depolandığı bilgisayara ait hardisk, usulsüz yollarla ehliyet almak isteyen 108 değişik kişiye ait kimlik fotokopileri, usulsüz yollarla ehliyet almak isteyen 7 kişiye ait kimlik asılları, çok sayıda Şoförler ve Otomobilciler Odası adına düzenlenmiş sahte sürücü belge dosyaları, Milli Eğitim Müdür ve Müdür Yardımcıları adına düzenlenmiş kaşeler, çok sayıda başkası adına düzenlenmiş ve düzenlenmeye hazır hale getirilmiş ıslak imzalı ilköğretim diploması, Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilmiş gibi düzenlenen ıslak imzalı boş okuryazarlık belgeleri ve sürücü kurslarında yapılan aramalarda başka sürücü kursları adına hazırlanmış ve çok sayıda sürücü belgesi müracaat dosyası ele geçirildi. Olaya karışan Şanlıurfa ve Adana'da görev yapan polis memurları B.D. ve N.E. ile birlikte, F.T., A.T., E.T., M.T., R.T., Z.Ç., A.V., M.M. ve C.S. gözaltına alındı. gözaltına alınan şahısların, emniyet müdürlüğünde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız