SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Gübreye Dikkat

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:18:02
Sahte Gübreye Dikkat
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sahte gübre konusunda üreticileri uyardı.

Müdürlüğün konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Mevsim gereğince tarımsal faaliyetlerin yoğunlaşması nedeni ile gübre sektörü hareketlenmiştir. Bu hareketliliği fırsat bilen kötü niyetli kişilerin piyasaya sahte ve taklit ürünler arz edebilecekleri öngörülmektedir. Bu kişilerin daha çok üretici firmalarca yetkilendirilmemiş dağıtıcılar vasıtasıyla piyasaya ürün arz ettikleri geçmiş yıllardaki uygulamalarda görülmüştür. 

Piyasaya güvenli ürün arzının sağlanarak çiftçilerin ve firmaların olası mağduriyetlerinin önlenebilmesi, sahte ve taklit ürünlerin piyasaya arzının engellenmesi için;

Üretici/İthalatçı firma ile satış sözleşmesi bulunmadan ürün pazarlayan dağıtıcıların tespit edilmesi halinde satış yerleri ve depolarında bulunan ürünlerden numune alınacak ve ürünleri temin ettikleri firmaları ispat etmeleri istenecektir. İspat edemeyen ve belge sunamayan satış yerlerindeki ürünler derhal yedd-i emine alınarak üretici/ithalatçı firması ile irtibata geçilerek mevzuata ve 4703 sayılı kanuna göre işlem yapılacaktır.

Yapılan denetimler sonucunda taklit ve sahte gübre pazarlayan dağıtıcıların genellikle üretici firması ile dağıtıcılık sözleşmesi olmadan ürün pazarladıkları gözlemlenmektedir. Bu nedenle çiftçilerimiz gübre alırken alacakları ürünün; Bakanlığımızca onaylı (tescil belgesi, lisans belgesi, etiket örneği ve üretici firma ile olan satış sözleşmesi mevcut olan) ürünler olmasına dikkat etmesi gerekmektedir.

Bu belgelere sahip olmayan dağıtıcılardan, kamyon vb. araçlarla seyyar ürün satışı yapan kişilerden ürün alınmamalıdır. Bu durumdaki satıcıların derhal İl/İlçe Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız