SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte ''Güvenlikçi'' Operasyonu!..

A- A+ PAYLAŞ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne yapılan ihbarda, iki şahsın, “sahte” Özel Güvenlik Sertifikası sattıkları ve bu işten yüksek miktarda para kazanıp dolandırıcılık yaptıkları bildirildi. Ve polis operasyona başladı. Operasyon sonucu Mehmet ve Serkan A. adlı zanlılar, sahte güvenlik sertifikalarıyla yakalandılar ve tutuklandılar. Bu şahısların, işsiz gençlere 450- 500 YTL karşılığında belgeleri sattıkları bildirildi.

İHBAR ÜZERİNE..
Polis’ten verilen bilgiye göre; gece 22.20 sıralarında yapılan telefon ihbarında, 23 yaşındaki Serkan A. ve 43 yaşındaki Mehmet A.adlı şahısların, Özel Güvenlik Sertifikası sattıkları, bu belgelerin sahte olduğu bildirildi. Polis, bu ihbar üzerine Serkan A.’yı Çukurdere Mahallesi Divan Efendi Sokağındaki CD marketi olan işyerinde yakaladı. Şahsın üzerinde 4 adet Özel Güvenlik Sertifikası bulunduğu bildirildi.

Polis, ikinci olarak Polis Meslek Yüksek Okulu’nun karşısındaki bir sitede oturduğu belirtilen Mehmet A.’nın evine baskın yaptı. Bu evde yapılan aramada da, 241 adet üstü yazılmamış üzerinde “Security Yeterlilik Belgesi” ibaresi bulunan boş belge, 285 adet “T.. Özel Temizlik ve İlaçlama” ibaresi bulunan yeterlilik belgesi, 7 adet çeşitli şirketler adına düzenlenmiş kaşe, 1 adet sicil kayıt belgesi ile başka belgeler ele geçirildiği belirtildi. Mehmet A. da gözaltına alındı.

27 yaşındaki Ejder Ç., 20 yaşındaki Rıdvan Ç., 18 yaşındaki Hamza T., 26 yaşındaki Ahmet Ç. adlı şahısları dolandırdıkları öne sürülen Serkan A. ve Mehmet A.adlı iki zanlı, “Özel Belgede Sahtecilik ve Dolandırıcılık” suçlamasıyla gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

POLİS AÇIKLAMASI..
Bu arada, operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"10/12/2005 günü yapılan çalışmalar sonucunda çok sayıda sahte olarak hazırlanmış Özel Güvenlik Sertifikaları, kaşeler ele geçirilmiş, sahte olarak düzenlenen sertifika sahipleri alınan beyanlarında bu sertifikaları 450-500 YTL karşılığında herhangi bir güvenlik kursuna gitmeden aldıklarını, ayrıca bu sertifikaları düzenleyip satan şahısların kendilerini özel güvenlik elemanı olarak bir çok yerde işe sokabilme vaadi ile ikna ettiklerini, işe girmediklerini ve dolandırıldıklarını beyan etmişlerdir.

2004 yılı Haziran ayında yürürlüğe giren 5188 sayılı kanunda özel güvenlik birimlerinde görev alacak personelin, İçişleri Bakanlığı’nca yetki belgesi verilmiş özel güvenlik kurslarını takip edecekleri ve bu kurs bitiminde alacakları sertifikalar ile sınavlara girecekleri ve hak edecekleri özel güvenlik kimlikleri ile bu işleri yasal olarak yapabilecekleri belirtilmiştir.

Özel Güvenlik Yasasının yeni düzenlemeler ile yürürlüğe girmesi, günümüzde özel güvenlik hizmet taleplerinin artması, işsizlik nedenleri ile vatandaşlarımız için bir iş kapısı haline gelen özel güvenlik hizmetleri yoğun talep aldığı gözlemlenmektedir. İstekli vatandaşlarımızın ilgili kanun çerçevesinde kurulan özel güvenlik eğitim birimlerine talepleri üzerine başvurarak bu konuda gerekli detaylı bilgileri almaları, para karşılığında, kurslara gitmeden verilen sertifikalara riayet etmemeleri, böyle bir usulsüzlük duymaları ve görmeleri halinde ilgili yerlere müracaat etmeleri kamu yararınadır.

Olayla ilgili olarak yakalanan 2 şahıs 11/12/2005 günü çıkarıldıkları Adli Mercilerce “Özel Belgede Sahtecilik ve Dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak İlimiz Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız