SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sahte Kız" Yakalandı Ve..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:42:46
A- A+ PAYLAŞ

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) 1 Şubat'ta Malatya İnönü Üniversitesi Stadı'nda oynanan ve 0-0 sonuçlanan Malatya Bayanlar Spor Kulübü-Maraşgücü Spor karşılaşmasında, 'Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı' Maraşgücü Spor'a ve "sahte oyuncu" ile lisansını kullandıran "gerçek oyuncu"ya ceza verdi.

AFDK, Maraşgücü Spor'da forma giyen Burcu Zehra H.'nın başkasının lisansı ile sahada yer aldığını tespit etti. Yapılan değerlendirme sonucunda, 'Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı' Maraşgücü Spor'un, Malatya Bayanlar Spor Kulübü ile oynanan karşılaşmada 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 3 puanın silinmesine karar verildi. Öte yandan 'Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı' Maraşgücü Spor'un futbolcusu Burcu Zehra H.'ya 8 resmi müsabakadan men cezası verildi. 

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Genel Menajeri Doğan Çelebi,  "Maraşgücü Spor ile oynadığımız karşılaşmada, rakibimizin kaçak oyuncu oynattığını tespit ettik. Gerekli evrakları AFDK'ya ilettik. AFDK'da yaptığı değerlendirme sonucunda kararını açıkladı. Verilen karardan dolayı çok mutluyuz" dedi. 

-Nizamiye'ye götürdüler-

Maraşgücü Spor, sahada başka birinin lisansı ile sahada yer alan Burcu Zehra H.a'yı oyundan alarak, İnönü Üniversitesi'nin nizamiyesine götürdü. 

Ancak, gerek Yeni Malatya muhabiri Ferdi Durdu'nun çekmiş olduğu fotoğraf gerekse de Malatya Bayanlar Spor Kulübü idarecilerinin tespiti, Maraşgücü Spor'un ceza almasını sağladı. 

Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı Burcu Zehra H.'ya 8 resmi müsabakadan men cezası verildi. Maraşgücü Spor'un kulüp yöneticisi Gülcan Dağlı'ya, Malatya Bayanlar Spor -Maraşgücü Spor Bayanlar 3. Ligi müsabakasında dosyaların haksız kullanımı nedeni ile 2 ay hak mahrumiyeti cezası, kulüp teknik sorumlusu Yurdagül Diri'ye ise, Malatya Bayanlar Spor -Maraşgücü Spor Bayanlar 3. Ligi müsabakasında kendi lisansı ile başkasının oynamasını sağlayarak belgelerin haksız kullanımından dolayı taktiren 4 resmi müsabakadan men cezası verildi. 

Maraşgücü Spor'a ise, Malatya Bayanlar Spor -Maraşgücü Spor Bayanlar 3. Ligi müsabakasında belgelerin haksız kullanımı nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut puanından 3 puan silme cezası verildi.

FOTOĞRAFLAR:  1 Şubat'ta Malatya'da oynanan karşılaşma öncesinde ve sırasında çekilen fotoğraflarda daire içerisinde belirtilen başkasına ait lisansla sahada yeralan Burcu Zehra H. görülüyor. (Ferdi DURDU)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız