SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Mozaik Sergide!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sahte mozaik ele geçirildiği bildirildi. Dinsel bir ayini gösteren mozaik esere el konuldu.

Müze Müdürü Ziya Kılınç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Merkez Çavuşoğlu Mahallesi'nde bir araçta Jandarma tarafından yapılan çalışmada İ.K (39) isimli şahısta sahte mozaik ele geçirildi. Gerçek ve sahte olup olmadığını araştırdık. Sahte olduğunu tespit ettik. Eserin orijinali Tunus Bordo Müzesi'nde sergilendiğini tespit ettik. Bu da kopya, imitasyon eser olduğu görüldü" ifadelerini kullandı.

Sahte eserde işlenen konunun, bir ayini gösterdiğini aktaran Kılınç, "Diyonüsos'un sahneye çıkışı ve sahneden inişi konu alan bir mozaik eser. Yani dinsel bir ayini gösteren mozaik. Normalde, orjinal olması halinde çok değerli bir eserdir" şeklinde konuştu.

İnsanların aldatılmaması için, sahteciliğe meyil verilmemesi için Müze Müdürlüğü'nde böyle eserleri sergileyeceklerini söyleyen Kılınç, "İmitasyon Eser diye müzemizde bölüm açmayı düşünüyoruz. Bu ve buna benzer, depomuzdaki imitasyon eserleri, sahte eserler diye ayrı bir bölümde sergilemeyi planlıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız