SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Öğretmen İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:54
Sahte Öğretmen İddiası
A- A+ PAYLAŞ
Özel Rahime Batu Koleji ile Turgut Özal Kolej’inde sahte belgelerle denkliği olmayan öğretmenlerin çalıştırıldığı iddialarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ‘Resmi usule uygun olmayan işleyiş varsa gereğini yaparız’ dedi.
 
Özel Rahime Batu Koleji’nde bir dönem çalışan Ahmet Korkmaz isimli memur,  Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yaparak elindeki belgeleri gazetecilere dağıtmıştı.
 
Rahime Batu Koleji’nde görev yapan İngilizce öğretmenleri M.D. ve Ö.Y.’nin, Turgut Özal Koleji’nde ise İngilizce öğretmeni K.G.’nın sahte denklik belgesi ile bu okullarda çalıştığını öne süren Ahmet Korkmaz, bundan dolayı İngilizce Öğretmeni K.G.’ye resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl hapis cezası verildiğini söyledi. 
 
Ahmet Korkmaz açıklamasında Özel Rahime Batu Anadolu Lisesi’nde görev yapan Almanca Öğretmeni Ş.Y. hakkında da ilginç bir iddia bulundu. Korkmaz, Ş.Y.’nin 2005 yılında Almanya’ya gitmesine rağmen, sahte sözleşme ile 2007 yılının Ağustos ayına kadar okulda çalışıyor gibi gösterildiğini, derslere girmeyen Ş.Y.’nin öğrencilerine 2007 yılına kadar sınav yapılmadan 95 ve 100 puan arasında puanlar verildiğini ileri sürdü. 
 
Eski memur Ahmet Korkmaz’ın bir ilginç iddiası ise okulda aday Edebiyat Öğretmeni olarak çalıştırılan E. A hakkında. Korkmaz, “Defalarca BİMER aracılığı ile şikayet etmeme rağmen, Özel Rahime Batu Koleji Aday Edebiyat Öğretmeni E.A., aday öğretmenliği sürerken askere gitmiş, fakat askere gitmemiş gibi adaylığı kaldırılmış ve öğrencilere uydurma yazılı ve sözlü notları verilmiş midir?’ diye sordu.
 
Öte yandan iddialarda adı geçen öğretmenler M.D. Ö.Y. ve K.G.’nin diploma denklik belgelerinin olmadığı, 21 Temmuz 2010 tarihinde Malatya Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne YÖK tarafından yazılı olarak sunuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 16 Haziran 2010 tarihinde YÖK’e sorduğu, öğretmenlerin diploma denklik belgeleri ile ilgili soruya YÖK, belgelerin sahte olduğunu tespit ederek yanıt verdi. YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç’ın imzasının bulunduğu 15 Temmuz 2010 tarihli ve B.30.0.DEN.0.00.00.04 – 9445 sayılı yazıda, şöyle denildi: “İlgililer adına bir örneği ile ilgili yazınız ekinde alınan diploma denklik belgelerinin düzenlenmediği, sözü edilen belgede imzanın sahte olduğu tespit edildiğinden M.D. Ö.Y. ve K.G.  hakkında gerekli yasal işlemin başlatılarak başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.” 
 
Korkmaz’ın defalarca kez şikayet etmesine rağmen bunları dikkate almamakla suçladığı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, sahte belgeli eğitim iddialarıyla ilgili önce ‘Adı geçen şahıslara dair bize akseden bir şey yok’ yanıtını verdi ardından ‘Resmi veya özel kurumlar olsun, usule uygun olmayan bir şey varsa gereğini yaparız’ demekle yetindi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız