SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Para Operasyonları

A- A+ PAYLAŞ

Polisin bir telefon ihbarı üzerine başlattığı operasyonda, özellikle akaryakıt istasyonlarına sahte para verdikleri belirlenen 1'i kadın 4 kişi yakalandı ve mahkemece tutuklandılar. Jandarmanın Darende-Balaban'daki operasyonunda da yine sahte para kullanan 2 kişi gözaltına alındı.

TELEFON İHBARI..
Polisten verilen bilgiye göre; O.K. adlı şahsa ait işyerinden sigara satın alan kişilerin verdikleri 100 YTL'nin sahte olduğu belirlendi. Şahısların eşgalini ve araçlarının plakasını saptayan polis araştırmalarını sürdürürken, 01.40 sıralarında Elemendik'teki bir akaryakıt istasyonundan yakıt alınıp, karşılığında verilen 100 YTL'nin sahte olduğu, bu olaya karışanların da aynı şahıslar olduğunu belirledi. Polis, 35 yaşındaki H.B., 40 yaşındaki Ş.K., 28 yaşındaki S.S. adlı şahıslar ile 37 yaşındaki Ü.Ç. adlı kadını, 11 adet sahte 100 YTL'lik banknotla yakaladı. Şahısların üzerinde ayrıca, sahte paraların kullanılmasıyla para üstü olarak elde edildiği düşünülen 550 YTL para bulundu.

Sorguları yapıldıktan sonra adliyeye verilen 4 zanlı tutuklandı.

DARENDE'DE..
Darende İlçesi Balaban Kasabası'ndaki bir akaryakıt istasyonuna 06 AU 6012 plakalı araçla gelen U.A. (39) ve A.A. (46) isimli şahısların, 50 YTL'lik yakıt alarak sahte para verdiği ileri sürüldü. Sahte paranın anlaşılmasında sonra olay jandarmaya bildirildi.

Şahıslar, Darende ve Akçadağ Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması sonucu Kürecik Köyü yakınlarında yakalandı. Yapılan aramalarda şahısların üzerinden 2 adet 100 YTL, 2 adet 50 YTL ve 1 adet 20 YTL ve 1 adet 10 YTL olmak üzere toplam 330 YTL sahte para ele geçirildiği ve zanlıların gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan zanlıların, bir yemek ihalesine girmek için Malatya'ya geldikleri iddia edildi. Şahısların, çeşitli ihalelere katılıp fiyat yükseltip daha sonra diğer ihaleye katılan firmalardan para aldıkları ileri sürüldü.

POLİSİN UYARISI..
Emniyet Müdürlüğü, ayrıca vatandaşları sahte 100 ve 50 YTL'lik banknotlar konusunda da uyardı ve "Vatandaşlarımızın büyük kupür değeri olan 50 ve 100 YTL’lik Banknotlarla yaptıkları alışverişlerde daha duyarlı bulunmaları, bu hususta karşılaşabilecekleri şüphe duyulan bir duruma rastlamaları halinde 155 Polis İmdat – Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan 0422 322 31 12 numaralı telefonlarına bilgi verilmesi.." açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız