SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Para Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:26:55
Sahte Para Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, iki ayrı operasyonda sahte TL ve ABD Doları ele geçirdi. Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alındı, sahte paraya el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"İI Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Parada Sahtecilik yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde;

OLAY-1

İlimiz merkez ve merkeze bağlı İlçelerinde faili meçhul olarak gerçekleşen (5) beş sahte para olayı ilgili olarak M.K. isimli şahıs yakalanmıştır. 

Şahsın (5) farklı olayda; (3) adet 200,00 TL, (1) adet 50,00 TL ve (1) adet 20,00 TL olmak üzere işyerlerine verilen ve sahte olduğu değerlendirilen toplam da 670,00 TL sahte banknot ele geçirilmiştir. Şüpheli M.K hakkında TCK 197 (Parada Sahtecilik) suçu kapsamında adli işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına 01.04.2015 tarihinde sevk edilmiştir.

OLAY-2

İlimiz Akçadağ ilçesinde 31.03.2015 tarihinde meydana gelen sahte para olayı ile ilgili olarak; söz konusu olaya karışan A.A. ve K.N.D. isimli şüpheli şahıslar aynı gün Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince 44 ** *** Plaka sayılı araç içerisinde yakalanmıştır. 

Araç içerisinde yapılan arama neticesinde, (1) adet şarjör ve şarjör içerisinde (6) adet 9 mm çapında fişek ile birlikte sahte olduğu değerlendirilen (2) adet 34 plakalı soğuk damgasız plaka ele geçirilmiştir. Devam eden çalışmalarda şahıslardan (12) adet 200,00 TL, (98) adet 20,00 TL olmak üzere toplamda 4.360,00 TL ve (39) adet 100 Amerikan Doları ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak her iki şüpheli de haklarında TCK 197 (Parada Sahtecilik) suçundan adli işlem yapılmak üzere 01.04.2015 tarihinde adli makamlara sevk edilmiştir.

Parada Sahtecilik yapan şahıs ve organizasyonlarla ile kararlı mücadelemiz Malatya halkından aldığımız destek ile artarak devam edecek olup, vatandaşlarımızın sahte olduğunu değerlendirdiği para ile karşılaştıklarında 155 Polis İmdat hattını veya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü aramaları ve durumu bildirmeleri hususunu,

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız