SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Para Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle hayvan alışverişleri sırasında tarafların "sahte para"yla mağdur olmamaları için uyarılarda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Emniyet Teşkilatı olarak amacımız suç oluşmadan önce tedbirler alarak suçun oluşmasını önlemek, buna rağmen suç oluşursa da faillerini yakalayıp adalete teslim etmek ve halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamaktır. MALATYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ olarak “HALKIMIZIN HUZURU VE GÜVENLİĞİ İÇİN” gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile hayvan sahiplerinin olası bir hırsızlık/dolandırıcılık olaylarına karşı alması ve dikkat etmeleri gereken bir takım tedbirler aşağıya çıkartılmıştır. Suçların önlenmesi için bize olduğu kadar SİZ VATANDAŞLARIMIZADA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR. Aşağıda belirttiğimiz basit tavsiyelere uyduğunuz takdirde hem kendinizi daha güvende hissedeceksiniz, hem de polisin daha etkin görev yapmasına yardımcı olacaksınız.

HAYVAN PAZARLARINDA DOLANDIRICILIĞA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER

 Satmış olduğunuz hayvanları çek karşılığı satmış iseniz,hayvanları teslim etmeden önce bankadan çekin karşılığı olup olmadığını veya çekin çalıntı olup olmadığını kontrol edin.

 Senet karşılığı verilecek hayvanları alan kişinin açık kimlik bilgilerini ve adresini teyit edip tanıdığınız ikinci veya üçüncü kişiyi mutlaka kefil alın.

 Hayvan satışlarınız esnasında tanımadığınız ve bilmediğiniz kişileri pazarlığınıza müdahale ettirmeyiniz. Ayrıca hayvanlarınıza müşteri olan kişilerin fiziki görünüm ve konuşmalarına aldanmayınız.

 Peşin para ile satmış olduğunuz hayvanlarda parasını nakit almadan hayvan teslimatını yapmayınız, bilmediğiniz yabancı para kabul etmeyiniz.

 Şüpheliler dolandırmış oldukları hayvanları anında üç ve dördüncü kişilere sattıkları veya kesim yaptırdıklarından hayvanları bulmak zorlaşmaktadır.

 Dolandırıcılık olayına maruz kalmış iseniz en seri şekilde polise müracaat ettiğiniz takdirde hayvanlarınızın bulunması kolaylaşacaktır.

 Hayvan pazarında satmış olduğunuz hayvanlar her hangi bir araca yüklendiği takdirde, araç plakasını mutlaka alınız.

 Almış olduğunuz hayvanların çalıntı olup olmadığını teyit etmek amacıyla menşe-i belgesi ve veteriner sağlık raporunu isteyerek kontrol ediniz.

 Sattığınız malın parasını satıştan sonra şayet başka bir yerde alacaksanız paranızı güvence altına almadan hayvanlarınızı teslim etmeyiniz.

 Kurbanlık alışverişi sırasında yüklü miktardaki paraları hiç pazarlık etmeden ısrarcı olmadan verebilen kişilere şüpheci yaklaşılmalıdır.

 Mümkün olduğu kadar, Türk Lirası ile alışveriş yapılmalı, döviz tercih edilmemelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız