SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Paracılar Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:09
Sahte Paracılar Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ
Piyasaya sahte para sürmeye çalışan 4 kişi, polis tarafından sahte para ve uyuşturucuyla yakalanarak gözaltına alındılar.
 
Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonla ilgili açıklaması şöyle:
 
"26.08.2012 günü Müdürlüğümüz 155 polis imdat hattını arayan bir şahsın 01 *** 68 plaka sayılı araç içerisinde bulunan şahısların piyasaya sahte para sürmeye çalıştıklarını ihbar etmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda 01 ** 68 plaka sayılı araç yakalanmış, araçta bulunan 3 şahıs kendilerini A.B., M.E. ve Ş.E. olarak tanıtarak nüfus cüzdanı ibraz etmişler, 4. Şahıs ise başka bir vatandaş adına düzenlenmiş sürücü belgesi ibraz etmiştir.
 
Arama kararına istinaden araçta yapılan aramada aracın arka koltuk paspası üzerinde kağıda sanlı vaziyette 10 gram kubar Esrar Maddesi, aracın arka bagaj kapağı iç döşemesi ile kapak arasına gizlenmiş vaziyette sahte olduğu değerlendirilen 36 adet 200 TL lik banknot ele geçirilmiş ve şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Şahıslarla ilgili gözaltı işlemleri sırasında sürücü belgesi ibraz eden şüpheli kimliğiyle ilgili bilgilere çelişkili cevap vermesi üzerine yapılan araştırmada şahsın gerçek kimliğinin H.O. olduğu tespit edilmiştir.
 
Gözaltına alınan şüphelilerden A.B., M.E., Ş.E. ve H.O. hakkında TCK 197 Parada Sahtecilik suçundan yasal işlem yapılmıştır.
 
Ele geçirilen 10 gram Esrar Maddesiyle ilgili şüpheliler A.B. ve M.E. hakkında Uyuşturucu Madde Bulundurmak suçundan yasal işlem yapılmıştır.
 
Üzerinde sahte sürücü belgesi çıkan şüpheli H.O. hakkında TCK 204 Resmi Belgede Sahtecilik suçundan yasal işlem yapılmıştır.
 
Yakalan şüphelilerin İlimizin yanı sıra Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde de piyasaya sahte para sürdükleri tespit edilmiştir.
Şüphelilerin suçta kullandıkları 01 ** 68 plaka sayılı araca el konulmuştur.
 
36 adet sahte 200 TL’lik banknotlarla ilgili Malatya Merkez Bankası Müdürlüğünden alınan ekspertiz raporunda sahte paraların iğfal yeteneğinin yüksek olduğu bildirilmiştir.
 
Gözaltına alınan şüpheliler 28.08.2012 günü haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız