SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Paraya 11 Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:02:09
Sahte Paraya 11 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube öncülüğünde gerçekleştirilen sahte para operasyonunda yakalanan şahıslardan 11'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonla ilgili açıklaması şöyle:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ihbar doğrultusunda yapılan istihbari çalışma ve araştırmalar neticesinde, ihbarda adları geçen şahısların İlimiz Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde üç ayrı sahte para olaylarına karıştıkları, şahısların İstanbul İlinden temin etmiş oldukları sahte paraları Karadeniz bölgesinde bulunan illerde piyasaya sürdükleri ve bu şekilde lüks yaşadıkları belirlenen şüpheliler ve onlarla irtibatlı şahıslara yönelik olarak projeli çalışma başlatılmıştır.

Yürütülen projeli çalışma doğrultusunda M.K., M.K., A.K., G.S., İ.Y. ve F.C. isimli şahıslar Samsun İli Çarşamba İlçesinde, Z.D. ve E.Ü. isimli şahıslar ise Samsun İli Terme İlçesinde yakalanarak gözaltına alınmaları sağlanmış, şahıslardan 116 adet sahte 100 TL’ lik banknot ele geçirilmiş, E.U., A.B., Z.D., Ö.İ. ve M.K. isimli şahısların İlimiz merkezinde 2 (iki) adet ve Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 1 (bir) adet olmak üzere 3 (üç) ayrı sahte para olayına karıştıkları tespit edilmiş, 8 (Sekiz) şüpheli şahıs hakkında İlimizde ve Samsun İli Çarşamba İlçesinde gerçekleştirdikleri 4 (dört) ayrı olay ile ilgili olarak TCK 197. maddesinde yer alan  parada sahtecilik suçundan gerekli yasal işlemler yapılmış, şahıslardan toplam 119 adet 100 TL (11.900 TL.) sahte para ele geçirilmiş, 8 şüpheli adli makamlarca TUTUKLANMIŞTIR.

Devam eden çalışmalarda; İlimiz Merkez ve Merkeze bağlı İlçelerinde gerçekleşen 4 ayrı parada sahtecilik olayı ile ilgili olarak şüpheliler M.K., F.T. ve A.A isimli şahıslar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde yakalanmıştır.

Soruşturma savcısından alınan talimat doğrultusunda şüpheliler M.K., F.T. ve A.A haklarında TCK 197. maddesinde yer alan  parada sahtecilik suçu kapsamında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli adli makamlarca  TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmişlerdir.

Yürütülen projeli çalışmalar kapsamında 8 (Sekiz)’i Samsun İli Çarşamba İlçesinde,   3 (üç)’ü İlimizde olmak üzere toplam 11 (Onbir) şahıs TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmişlerdir."

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız