SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Paraya 4 Tutuklama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polis; iki ayrı operasyonda 20 adet sahte 100 YTL ile 244 adet sahte madeni 1 YTL'nin yanı sıra 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Sahte 100 YTL'lerle ilgili olarak Osman Ü., Mehmet Şah B. ile Sinan A. adlı şahıslar tutuklanırken, sahte 1 YTL'lerle ilgili yakalanan 2 şahıstan Ercan Ç.'nin tutuklandığı bildirildi. Polis, sahte para konusunda vatandaşları da uyardı.

SAHTE 100 YTL OPERASYONU..
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen sahte 100 YTL operasyonu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, İlimizde bulunan bazı şahısların piyasaya sahte para sürdüklerinin öğrenilmesi üzerine; 23/08/2005 günü İlimiz Merkezinde yapılan operasyon sonucu 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda 4 adet A 18285638 seri nolu, 9 adet A 18285635 seri numaralı, 7 adet A 18285630 seri numaralı toplam 20 adet sahte 100.YTL, olayın devamında yapılan çalışmalarda ise 2 adet ruhsatsız ve belgesiz av tüfeği ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Olayda yakalanan 3 şahıs 'Sahte Para Bulundurmak ve 2521 SKM' suçundan haklarında hazırlanan tahkikatı evrakı ile birlikte 24/08/2005 günü sevk edildikleri adli mercilerde tutuklanarak İlimiz Cezaevine teslim edilmişlerdir."

SAHTE MADENİ 1 YTL OPERASYONU..
Emniyet Müdürlüğü, 244 adet sahte madeni 1 YTL'nin ele geçirildiği operasyonla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğümüzün görelilerince yapmış olduğu istihbari çalışmalar neticesinde İlimizde bulunan çeşitli Büfe ve Bakkallardan sigara almak suretiyle sahte 1 (Bir) Yeni Türk Lirası metal paralardan verilerek halkımızın dolandırıldığı tespit edilmesi üzerine, yapılan çalışmalar neticesinde olay ile ilgili 2 (İki) şüpheli yakalanmış, şahıslar üzerinde yapılan aramalarında toplam 244 (İkiyüzkırkdört) adet sahte madeni 1 (Bir) Yeni Türk Lirası yakalanmıştır.

Konu ile ilgili olarak yapılan tahkikat neticesinde 25.08.2005 günü her iki şahıs Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş, iki şahısdan bir tanesi mahkemece tutuklanmış, tutuklanan şahıs İlimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir."

POLİSİN UYARISI..
Malatya Emniyet Müdürlüğü, sahte para konusunda vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

Müdürlüğün açıklamasında, "İlimiz genelinde yapılan sahte para operasyonlarında, özellikle piyasaya sahte para süren şahısların bu paraları bakkallar ve tekel büfelerinden her an nakde çevirebilecekleri sigara, alkollü içecek satın almak suretiyle kullandıkları, vatandaşlarımızın ise alış veriş sonrasında veya bu paraları başka bir yere verirken sahte olduğunu fark etmeleri gerçek suçlu ve suçluların yakalanmalarını geciktirmektedir.

Değişen ve gelişen teknoloji karşısında sahtecilik suç türlerinin arttığı, suç şebekelerinin izlerini kaybettirmek ve haksız menfaat temin etmek için çeşitli yöntemler denedikleri, yapılan operasyonlarda ortaya çıkmıştır. Paraların halk arasında bilinen birkaç güvenlik özelliğinin (emniyet şeridi, hologram vb.) ciddi bir şekilde taklit edilmeye çalışmakta olup, yapılan operasyonlarda iğfal (aldatma) kabiliyeti yüksek paralarla karşılaşılmaktadır.

Piyasada dolaşan sahte paraların dolaşımının engellenmesi ve suçluların yakalanabilmesi için vatandaşlarımızın özellikle küçük değer, büyük değer ayrımı yapmaksızın tüm yabancı ve yerli paralara dikkat etmeleri, şüpheli durumlarda 155 Polis İmdata veya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünce kullanılan 0422 322 31 12 numaralı telefona bilgi vermeleri kamu yararınadır." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız