SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Parayla Havale!..

A- A+ PAYLAŞ

Sahte para ve başkalarına ait belgelerle ele geçirilen 2 şahıs tutuklandı. Zanlılardan birinin sahte parayı posta havalesiyle göndermek isterken yakalandığı ve operasyonun böylece başlatıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde; Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Bürosu’nun gerçekleştirdiği operasyonda, piyasaya sahte para süren 2 şahsın, başkalarına ait kimlikler, sahte dövizin de bulunduğu suç delilleriyle yakalandıkları belirtilmiş, operasyonun detayları hakkında bilgi verilmemişti.

Polis Vukuat raporunda, konuya ilişkin olarak yer alan açıklama, operasyonun PTT’den sahte parayla havale yapmak isteyen zanlının yakalanmasıyla başladığına yer verdi. 26 yaşındaki S.T. ve 23 yaşındaki A.B. adlı zanlıların tutuklandığı sahte para olayı ile ilgili Polis raporunda yer alan açıklama şöyle:

“11.01.2007 günü saat:08.45 sıralarında ilimiz merkez postanesinde sahte para ile posta havalesi yapıldığı bildirilmesi üzerine ekiplerimiz belirtilen adrese intikal ederek S. T. isimli şahsı üzerinde bulunan toplam 17 adet sahte 100 YTL. para birlikte yakalamışlar, şüpheli ifadesinde bahse konu paraları A. B. isimli şahıstan aldığını beyan etmesi üzerine, A. B. ekiplerimizce yakalanmış, adli mercilerden alınan arama izni ile şüphelilere ait işyeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte 200 Euro ve 1 adet sahte 100 YTL. elde edilerek zapt edilmiş, olay sonrası yapılan tahkikatta 27.12.2006 günü kurbanlık hayvan satan müşteki M. E. K.’ye verilen sahte paraların seri numaralarının elde edilen sahte paraların seri numaralarıyla aynı olduğu tespit edilmiş, ayrıca 27.12.2006 günü müracaatta bulunarak, işyerine gelen tanımadığı bir şahıs tarafından yapılan alış veriş karşılığında kendisine sahte 50 YTL. para verildiğini beyan ederek müracaatta bulunan A. T. ise, yaptırılan teşhiste A. B. isimli şahsı teşhis etmiş, olay sonrası hazırlanan tahkikat evraklarıyla 11.01.2007 günü adli mercilere çıkarılan şüpheliler tevkif edilmişlerdir..”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız