SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Polislere Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:03
Sahte Polislere Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Şanlıurfa’dan gelerek Malatya’da oturan yaşlı bir şahısı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp 13 bin 500 dolarını almak isterken suçüstü yakalanan 2 dolandırıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şanlıurfa’dan Malatya’ya gelen İ.Y. ve H.B. adlı şüpheliler, cep telefonundan 65 yaşındaki emekli A.Ö. adlı şahısı aradı. Her iki dolandırıcı A.Ö.’ye kendilerini polis olarak tanıttılar ve Emniyet’ten aradıklarını söylediler. Dolandırıcılar yaşlı şahısa,  “Biz emniyetten arıyoruz. Hesaplarınız terör örgütü tarafından ele geçirildi. Ekiplerimiz şu anda operasyon yapıyor. Bankadaki paralarınızı çekin, sivil ekiplere teslim edin. Sonra tekrar size iade edeceğiz. Bu durumu da başka kimseyle paylaşmayın" dediler. A.Ö. ise dolandırıcıların polis olduğuna inanarak, zaman kaybetmeden hesabının bulunduğu banka şubesine giderek 13 bin 500 dolar parasını çekmek istedi.

Bankada para çekmek isterken sürekli panik içinde olan A.Ö.’nün bu durumu karşısında banka görevlileri yaşlı şahısın dolandırıcıların tuzağına düşmüş olabileceğini düşünerek durumu polise ihbar ettiler.

Kısa süre içerisinde Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri bankaya gelerek A.Ö. ile bir süre görüştü. Olayın bir dolandırıcılık olduğunu anlayan polis ekipleri durumu Cumhuriyet Savcısına da bildirerek, yaşlı şahısa 13 bin 500 dolar tutarında “tuzak para” hazırlayarak, kendisini arayan dolandırıcılar ile irtibata geçirdi.

Yaşlı şahısın “Para hazır, nerede teslim edeyim” ifadesi üzerine her iki dolandırıcı parayı çevreyolu Üniversite Otobüs Durağı’na getirilmesini istedi. Bunun üzerine Asayiş Şubesi ekipleri buluşma noktasında gizlenerek, yaşlı şahısın dolandırıcılara parayı teslim etmesini bekledi. Yaşlı şahıstan poşet içerisindeki 13 bin 500 dolar tuzaklanmış parayı olan İ.Y. ve H.B., o esnada bölgede gizlenmiş olan Asayiş Şubesi ekiplerince suçüstü yakalanarak yere yatırılıp, kelepçelenerek Asayiş Şubesine götürüldüler.

Asayiş Şubesindeki sorgularında Şanlıurfa’dan geldiklerini belirten İ.Y. ve H.B. sorgularının ardından çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız