SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Profesör 47 İlde Seminer Vermiş

A- A+ PAYLAŞ

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde kendisini profesör olarak tanıtıp okullarda ve kurumlarda seminerler veren, daha sonra da ortak olduğu yayınevinden çıkan kitapları pazarlayan Süleyman Seçil Öner'in oyunu, polise verdiği son seminerde ortaya çıktı. Seminerdeki açıklamalarının, kariyer sahibi bir uzmanın sözleri olamayacağını düşünen polisin yaptığı araştırma sonucu, Öner'in profesör değil, ortaokul mezunu olduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan Öner, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekip ilk seminerini Çok Programlı Lise'de, daha sonra da Maden-İş Sendikası ve Soma'da bulunan diğer okullarda verdi. F.S.S.'in genel koordinatörlüğünde düzenlenen seminerlerde, profesör olduğu iddia edilen Süleyman Seçil Öner, 2006 yılı aralık ayından bu yana ‘Sağlıklı, sorunsuz ve kaliteli çocukların yetiştirilmesinde aileye düşen görevler nelerdir’, ‘Çocuklarımızın psikolojik davranış bozuklukları ve çözümleri’ konularında konuşmalar yaptı. Ailelere formlar verdi, doldurulmasını istedi, böylece bağlantı kurup, kendi yayın şirketlerinden çıkan çok sayıda kitabı ikna yoluyla pazarladı.

ORTAOKUL MEZUNUYMUŞ

Son olarak seminer, Emniyet Amiri Erkan Taş ve emniyet personelinin de katılımıyla polise verildi. 47 ilde, bin 600'ü aşkın seminer ve panel organizasyonu yaptıklarını söyleyen Süleyman Seçil Öner'in Maden İş Sendikası Konferans Salonu'ndaki seminerde yaptığı konuşma, polisin dikkatini çekti. Kendisini hem profesör, aynı zamanda eski bir başkomiser olarak tanıtan, Çocuk Ruh Sağlığı Uzmanı ve eğitimci olduğunu söyleyen Süleyman Seçil Öner'den şüphelenen polis, yaptığı araştırmada profesör ve polis olmadığını belirledi. Öner'in aslında ortaokul mezunu olduğu, akademik unvanı bulunmadığı anlaşıldı. Öner'in, yanında taşıdığı teşekkür belgesi ve diğer referans belgelerinin de sahte olduğu ortaya çıktı. Şahısların SEAŞ'ın misafirhanesinde kaldıkları, her türlü ihtiyaçlarının buradan ücretsiz karşılandığı belirlendi.

Süleyman Seçil Öner ‘sahte unvan kullandığı, çıkar sağladığı’ iddialarıyla tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fatma sevim Söylev, gündüz demir, Sinan demir (6 yıl önce)
    Bu konudaki mahkeme sonuçlanmış olup fatma sevim Söylev, gündüz demir, Sinan demir beraat etmiştir. Konunun muhatabı Seçil Öner dir. Bu nedenle adımızın site yanından kaldırılması, aksi taktirde tarafınıza dava açacağız. Durumun tarafımıza mail yoluyla bildirilmesini rica ederim
    0
    0
    Yanıtla